Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ολάντ: Ζητά σύνοδο της ευρωζώνης για αναπτυξιακά μέτρα

Ο ρυθμός μείωσης του ελλείμματος θα πρέπει να είναι συμβατός με τους στόχους για ανάπτυξη και τον αδύναμο πληθωρισμό, σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο.

Ολάντ: Ζητά σύνοδο της ευρωζώνης για αναπτυξιακά μέτρα

Ο χαμηλός πληθωρισμός στην Ευρώπη και το υπερτιμημένο ευρώ απειλούν με παρατεταμένη στασιμότητα την οικονομία της ευρωζώνης, όπως προειδοποίησε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος ζήτησε τη διεξαγωγή συνόδου της ευρωζώνης προκειμένου να υπάρξει συντονισμός για μέτρα υπέρ της ανάπτυξης, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Η ανάκαμψη είναι υπερβολικά αδύναμη. Ο πληθωρισμός είναι πολύ χαμηλός. Το ευρώ είναι υπερβολικά υψηλό», δήλωσε στο πλαίσιο ετήσιου συνεδρίου πρεσβευτών. «Η Ευρώπη απειλείται από μια μακρά και πιθανότατα διαρκή στασιμότητα αν δεν κάνουμε τίποτα».

Ο Γάλλος πρόεδρος σημείωσε πως οι μεταρρυθμίσεις υπέρ της ανάπτυξης που έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζει η Γαλλία «δεν μπορούν να είναι αποτελεσματικές, εκτός και αν κινητοποιηθεί ολόκληρη η Ευρώπη».

«Από την πλευρά της νομισματικής πολιτικής, πρέπει να υπάρξει μια πολιτική για τους προϋπολογισμούς η οποία θα πρέπει να παίξει σημαντικό ρόλο ώστε να λαμβάνονται υπ' όψιν καταστάσεις και έκτακτες συνθήκες», τόνισε ο Ολάντ.

«Ο ρυθμός μείωσης του ελλείμματος θα πρέπει να είναι συμβατός με τους στόχους για ανάπτυξη και τον αδύναμο πληθωρισμό».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v