Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

SEC: Προωθεί αλλαγές για έλεγχο οίκων αξιολόγησης

Την εισαγωγή πιο αυστηρών ρυθμίσεων για τους οίκους αξιολόγησης εξετάζει η SEC. Στο τραπέζι και η ενίσχυση της διαφάνειας για τα διασφαλισμένα χρεόγραφα (ABS).

SEC: Προωθεί αλλαγές για έλεγχο οίκων αξιολόγησης

Η SEC εξετάζει την εισαγωγή νέων κανονισμών για τους οίκους αξιολόγησης και τους εκδότες διασφαλισμένων χρεογράφων (ABS), μεταδίδουν οι F.T.

Συγκεκριμένα, η αμερικάνικη ρυθμιστική αρχή μελετάει την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων για να αυξήσει την διαφάνεια στη λειτουργία των οίκων αξιολόγησης.

Στις μεταρρυθμίσεις αυτές περιλαμβάνονται η καθιέρωση ισχυρότερων δικλείδων ασφαλείας για την σύγκρουση συμφερόντων, καθώς και διαδικασίες που θα εξακριβώνουν αν οι μελλοντικές προοπτικές εργασίας ενός αναλυτή επηρέασαν κάποια αξιολόγηση.

Υπό εξέταση βρίσκεται και η εισαγωγή αυστηρότερων απαιτήσεων κοινοποίησης για τους εκδότες και τους εγγυητές διασφαλισμένων χρεογράφων. Για τον αγορά των ABS η SEC θα εξετάσει νέους κανονισμούς που θα απαιτούν γνωστοποιήσεις στοιχείων για τις τιτλοποιήσεις συγκεκριμένων στοιχείων ενεργητικού.

«Η κρίση αποκάλυψε ότι πολλοί επενδυτές δεν γνώριζαν για τους κινδύνους των υποθηκών στις δεξαμενές των τιτλοποιημένων στοιχείων ενεργητικού και βασίστηκαν υπερβολικά στις αξιολογήσεις των οίκων αξιολόγησης» επισημαίνεται σε ανακοίνωση της SEC.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v