Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα 66 τρισ. δολάρια η αξία των μετοχών παγκοσμίως

Από τις 7 Αυγούστου, η αξία των μετοχών παγκοσμίως έχει αυξηθεί κατά περισσότερο από 2,2 τρισ. δολάρια, αγγίζοντας πλέον τα 66 τρις. δολάρια, από 25 τρισ. δολάρια τον Μάρτιο του 2009.

Στα 66 τρισ. δολάρια η αξία των μετοχών παγκοσμίως

Τα ράλι που σημειώνουν τα χρηματιστήρια παγκοσμίως, από τη Βραζιλία μέχρι την Ιαπωνία, και η πρώτη άνοδος του Standard & Poor's 500 πάνω από το επίπεδο των 2.000 μονάδων, εκτόξευσαν την αξία των μετοχών παγκοσμίως στο επίπεδο ρεκόρ των 66 τρισ. δολαρίων.

Η αξία τους αυξήθηκε κατά περισσότερο από 2,2 τρισ. δολάρια από τις 7 Αυγούστου, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

Σημειώνεται ότι τον Μάρτιο του 2009, η αξία των μετοχών παγκοσμίως είχε υποχωρήσει στα 25 τρισ. δολάρια, από τα 63 τρισ. δολάρια το 2007.

Η αισιοδοξία ότι οι κεντρικές τράπεζες θα στηρίξουν την οικονομική ανάπτυξη, οδήγησε σε άνοδο του MSCI All-Country World Index κατά 3,8% από τα χαμηλά του αυτόν τον μήνα, με τις διεθνείς αγορές να ξεπερνούν τις κρίσεις στην Ουκρανία, τη Λωρίδα της Γάζας και το Ιράκ, καθώς οι επενδυτές ανανεώνουν τα στοιχήματά τους ότι οι κεντρικές τράπεζες θα προχωρήσουν σε κινήσεις που θα δώσουν νέα πνοή στην ανάπτυξη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v