Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αργεντινή: Αφαιρεί την άδεια της Βank of New York Mellon

Η κεντρική τράπεζα της Αργεντινής αφαίρεσε την άδεια λειτουργίας της Bank of New York Mellon. Η απόφαση δεν εμποδίζει την καταβολή της δόσης των 539 εκατ. δολαρίων. Δικαίωμα έφεσης έχει η αμερικάνικη τράπεζα.

Αργεντινή: Αφαιρεί την άδεια της Βank of New York Mellon

Η κυβέρνηση της Αργεντινής ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η κεντρική τράπεζα αφαίρεσε από την Bank of New York Mellon την άδεια να λειτουργεί στην χώρα της Λατινικής Αμερικής.

«Η κεντρική τράπεζα αφαίρεσε την εξουσιοδότηση της BONY να εκπροσωπείται στην Αργεντινή» ανέφερε στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου ο υπουργός Εσωτερικών, Χόρχε Καπιτάνιτς. Η εξουσιοδότηση αφορά συγκεκριμένα δύο στελέχη της ΒΟΝΥ.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η κεντρική τράπεζα ανέφερε πως έλαβε την απόφαση επειδή η αμερικάνικη τράπεζα απέτυχε να εκπληρώσει τεχνικά προαπαιτούμενα για την λειτουργία στην χώρα.

Πηγή της κεντρικής τράπεζας σημείωσε πως η αφαίρεση της άδειας λειτουργίας της BONY δεν θα εμποδίσει την καταβολή της δόσης των 539 εκατ. δολαρίων στους ομολογιούχους, εφόσον αποφασίσει να ολοκληρώσει την πληρωμή. 

Η BONY μπορεί να ασκήσει έφεση στην απόφαση και να τοποθετήσει νέους εκπροσώπους στη χώρα, αλλά η κεντρική τράπεζα έχει τη δυνατότητα να μην τους δεχτεί, σημείωσε η ίδια πηγή. 

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο η BONY εφάρμοσε την απόφαση του Αμερικανού δικαστή Γκριέζα και δεν κατέβαλε σε πιστωτές της Αργεντινής τα 539 εκατ. δολάρια που είχε καταθέσει η κυβέρνηση της χώρας.

Νέο ιστορικό χαμηλό για το πέσο στην μαύρη αγορά

Το εθνικό νόμισμα της Αργεντινής υποχώρησε στη μαύρη αγορά σε νέο ιστορικό χαμηλό έναντι του δολαρίου, στα 14,05 πέσο το δολάριο.

Η επίσημη ισοτιμία με το αμερικάνικο νόμισμα σημείωσε οριακή πτώση την Τρίτη, στο 8,405.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v