Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κύπρος: Τέλη Σεπτεμβρίου οι αποφάσεις για Κυπριακές Αερογραμμές

Η διαδικασία για την πώληση των Κυπριακών Αερογραμμών βρίσκεται στο δεύτερο της στάδιο και αφορά στην υπογραφή συμφωνίας για μη αποκάλυψη εμπιστευτικών πληροφοριών με 15 ενδιαφερόμενα μέρη. Τι δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός συγκοινωνιών της Κύπρου.

Κύπρος: Τέλη Σεπτεμβρίου οι αποφάσεις για Κυπριακές Αερογραμμές
Τέλος Σεπτεμβρίου αρχές Οκτωβρίου θα υπάρξει κατάληξη για τις Κυπριακές Αερογραμμές δήλωσε ο υπουργός συγκοινωνιών της Κύπρου, Μάριος Δημητριάδης.

Όπως δήλωσε ο υπουργός, η διαδικασία βρίσκεται στο δεύτερο της στάδιο και αφορά στην υπογραφή συμφωνίας για μη αποκάλυψη εμπιστευτικών πληροφοριών με 15 ενδιαφερόμενα μέρη.

Σύμφωνα με τον υπουργό, «αυτά τα ενδιαφερόμενα 15 μέρη θα προβάλουν το επιχειρηματικό τους πλάνο για τις ΚΑ το οποίο δεν θα είναι δεσμευτικό σε αυτή τη φάση μέχρι τις 29 Αυγούστου».

Είπε επίσης πως η αρμόδια επιτροπή πραγματοποιεί συναντήσεις με τους ενδιαφερόμενους, προσθέτοντας ότι «29 του μήνα θα ληφθούν όλα τα επιχειρηματικά πλάνα, θα μας υποβληθεί μια σχετική έκθεση στη διυπουργική επιτροπή και σε εκείνο το στάδιο θα αποφασίσω με ποιους θα προχωρήσουμε στο λεγόμενο Short List για να μπούμε στην υποβολή δεσμευτικών πλάνων». Ο υπουργός εξέφρασε την ελπίδα ότι τέλος Σεπτεμβρίου, αρχές Οκτωβρίου «θα καταλήξουμε στην καλύτερη λύση».

Ερωτηθείς κατά πόσο κάποια εταιρεία κερδίζει έδαφος ο κ. Δημητριάδης σημείωσε « δεν μπορώ να σας πω εάν κερδίζει έδαφος οποιαδήποτε εταιρεία. Σήμερα η επιτροπή είχε συνάντηση με της Aegean και την Παρασκευή συναντήθηκε με τη Ryanair η οποία ζήτησε να συναντηθεί και μαζί μου ως αρμόδιος υπουργός.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κάποια εταιρεία που να προπορεύεται, διαβεβαιώνοντας ότι υπάρχει μια διαδικασία η οποία θα ακολουθηθεί με το σωστό τρόπο. Σε σχέση με το νέο πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου των ΚΑ, ο υπουργός τόνισε ότι την Τετάρτη θα παρθούν οι σχετικές αποφάσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v