Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σόγια: Σε χαμηλό 4ετίας οι χρηματιστηριακές τιμές

Τα συμβόλαια futures Νοεμβρίου στο Chicago Board of Trade διολίσθησαν έως τα 10,325 δολ. ανά σακί μπούσελ, στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο 2010.

Σόγια: Σε χαμηλό 4ετίας οι χρηματιστηριακές τιμές

Στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2010 διολίσθησαν οι χρηματιστηριακές τιμές της σόγιας, καθώς προβλέπεται ότι οι Αμερικανοί αγρότες θα δρέψουν σοδειά ρεκόρ.

Τα συμβόλαια futures Νοεμβρίου στο Chicago Board of Trade διολίσθησαν έως τα 10,325 δολ. ανά σακί μπούσελ, στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο 2010. Οι τιμές υποχώρησαν 1% την περασμένη εβδομάδα και 4,5% τον Αύγουστο.

Την περασμένη χρονιά οι τιμές της σόγιας βούλιαξαν 25% καθώς το υπουργείο Γεωργίας προβλέπει ότι οι ΗΠΑ θα παράγουν σοδειά 3,816 δισεκατ. μπούσελ, που θα αυξήσουν τα διεθνή αποθέματα του προϊόντος.

Η αυξημένη προσφορά δημητριακών, όπως καλαμπόκι, έχει κατεβάσει τις διεθνείς τιμές τροφίμων και ο δείκτης τιμών τροφίμων των Ηνωμένων Εθνών διολίσθησε πρόσφατα στα χαμηλότερα επίπεδα έξι μηνών.

Το αμερικανικό υπουργείο προβλέπει ότι η φετινή σοδειά αραβοσίτου θα ανέλθει σε επίπεδα ρεκόρ στα 14,032 δισεκατομμύρια μπούσελ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v