Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

BofA: Πρόστιμο - ρεκόρ $16,65 δισ. για τα δάνεια της κρίσης

Μολονότι πρόκειται για ποσά ρεκόρ, οι αναλυτές τονίζουν ότι η συμβιβαστική συμφωνία θα προκαλέσει ανακούφιση στον επενδυτικό κόσμο, καθώς πλέον η BofA αφήνει πίσω τις επιπτώσεις της πιστωτικής κρίσης.

BofA: Πρόστιμο - ρεκόρ $16,65 δισ. για τα δάνεια της κρίσης

Συμβιβαστική συμφωνία– ρεκόρ ύψους 16,65 δισ. δολαρίων έκλεισε η Bank of America με τις αμερικανικές αρχές, για να κλείσει το μείζον ζήτημα των κατηγοριών εναντίον της τράπεζας για "κακοήθεις" πωλήσεις ενυπόθηκων τιτλοποιημένων χρεογράφων.

Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα θα πληρώσει 9,65 δισ. δολ. σε ρευστό καθώς και 7 δισ. δολ. με την μορφή μέτρων ανακούφισης των ζημιωμένων πολιτών, όπως αναφέρει η ίδια στην ανακοίνωσή της. 

Σε αυτά τα κεφάλαια ανακούφισης των καταναλωτών, περιλαμβάνονται τροποποιήσεις υπαρχόντων στεγαστικών δανείων και παροχή νέων δανείων σε αξιόχρεους δανειολήπτες. 

Πρόκειται για το μεγαλύτερο τίμημα συμβιβαστικής συμφωνίας του είδους και είναι υψηλότερο από τα 13 δισ. δολ. που εκλήθη να πληρώσει πέρσι η JPMorgan Chase.

Το ποσό του συμβιβασμού προσεγγίζει τα συνολικά κέρδη των τριών τελευταίων ετών της αμερικανικής τράπεζας. 

Από το σύνολο των 9 δισ. δολ. σε ρευστό, τα 5,02 δισ. δολ. αποτελούν αστικό πρόστιμο και τα 4,63 δισ. δολ. αποζημιώσεις.

Μολονότι πρόκειται για ποσά ρεκόρ, οι αναλυτές τονίζουν ότι η συμβιβαστική συμφωνία θα προκαλέσει ανακούφιση στον επενδυτικό κόσμο, καθώς πλέον η BofA αφήνει πίσω τις επιπτώσεις της πιστωτικής κρίσης και καθησυχάζονται οι επενδυτές, όπως τόνισε και ο διευθύνων σύμβουλος του αμερικανικού οίκου, Brian Moynihan.

Οι έρευνες των δικαστικών αρχών των ΗΠΑ επικεντρώθηκαν κυρίως στις εξαγορές των Merrill Lynch & Co. και Countrywide Financial Corp. που πραγματοποίησε η BofΑ στον απόηχο της κρίσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v