Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citigroup: Εξετάζει έξοδο από τη λιανική τραπεζική στην Ιαπωνία

Η αμερικανική τράπεζα, η οποία για δεκαετίες ήταν η μια από τις κορυφαίες δυτικές τράπεζες στην Ιαπωνία, εξετάζει την πιθανότητα διενέργειας διαγωνισμού για την πώληση του τομέα λιανικής τραπεζικής της στη χώρα, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Citigroup: Εξετάζει έξοδο από τη λιανική τραπεζική στην Ιαπωνία

Το ενδεχόμενο εξόδου από την αγορά της λιανικής τραπεζικής της Ιαπωνίας φέρεται να εξετάζει η Citigroup, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το θέμα, καθώς η αμερικανική τράπεζα επανεξετάζει τις παγκόσμιες δραστηριότητές της λόγω της σειράς ρυθμιστικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται η Wall Street Journal, η Citigroup, η οποία για δεκαετίες ήταν η μια από τις κορυφαίες δυτικές τράπεζες στην Ιαπωνία, εξετάζει την πιθανότητα διενέργειας διαγωνισμού για την πώληση του τομέα λιανικής τραπεζικής της στη χώρα.

Η κίνηση αυτή θα επέτρεπε στην τράπεζα να επικεντρωθεί στις υπόλοιπες δραστηριότητές της στην Ιαπωνία, δηλαδή την επιχειρηματική τραπεζική, την επενδυτική τραπεζική και το trading. Η Citibank Japan διαθέτει 33 καταστήματα λιανικής τραπεζικής στην Ιαπωνία, με καταθέσεις ύψους 3,9 τρισ. γεν (38 δισ. δολαρίων).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v