Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mercedez-Benz: Ένοχη για χειραγώγηση τιμών στην Κίνα

Για χειραγώγηση τιμών στις υπηρεσίες after-sales κατηγορεί τη Mercedez-Benz η Κίνα. Τις τελευταίες εβδομάδες, μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στη χώρα, έχουν αναγκαστεί να προχωρήσουν σε μεγάλες μειώσεις στις τιμές των ανταλλακτικών τους, κατόπιν ερευνών.

Mercedez-Benz: Ένοχη για χειραγώγηση τιμών στην Κίνα

Ένοχη για χειραγώγηση τιμών για τις υπηρεσίες after-sales στην Κίνα κρίθηκε η Mercedes-Benz, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, το οποίο επικαλείται τις αρμόδιες αρχές της επαρχίας Jiangsu.

Μια σειρά βιομηχανιών, από παραγωγούς γάλακτος σε σκόνη, μέχρι τεχνολογικές εταιρείες, έχουν μπει στο στόχαστρο τα τελευταία χρόνια, καθώς η Κίνα εντείνει τις προσπάθειές της να τις αναγκάσει να συμμορφωθούν με τον αντιμονοπωλιακό νόμο του 2008.

Η νομοθεσία δίνει τη δυνατότητα στις αρχές ανταγωνισμού της χώρας να επιβάλουν πρόστιμα έως και 10% επί των εσόδων του προηγούμενου έτους που είχαν οι εταιρείες στην Κίνα.

Στο μικροσκόπιο βρίσκεται ιδιαίτερα η αυτοκινητοβιομηχανία, όπου τις τελευταίες εβδομάδες ένα κύμα ερευνών αναγκάζει μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Mercedes-Benz, η Volkswagen, η Audi και η BMW να προχωρήσουν σε μεγάλες μειώσεις στις τιμές των ανταλλακτικών.

Η Mercedes-Benz είχε δηλώσει στις 5 Αυγούστου ότι βοηθά τις αρμόδιες αρχές στις έρευνές τους, ωστόσο δεν ήταν διαθέσιμος κάποιος εκπρόσωπος της εταιρείας για να σχολιάσει την πληροφορία που μετέδωσε το Xinhua.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v