Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρωσία: Πλεόνασμα προϋπολογισμού 1,7% του ΑΕΠ

Η Ρωσία προβλέπεται να καταγράψει ρεκόρ στο πλεόνασμα φέτος, χάρη στην αποδυνάμωση του ρουβλίου, που αυξάνει τα έσοδα από τις εξαγωγές, τα οποία με τη σειρά τους ενισχύουν τον προϋπολογισμό μέσω των φορολογικών εσόδων.

Ρωσία: Πλεόνασμα προϋπολογισμού 1,7% του ΑΕΠ

Πλεόνασμα προϋπολογισμού που ανέρχεται στο 1,7% του ΑΕΠ εμφάνισε η Ρωσία κατά το πρώτο επτάμηνο του έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών.

Η Ρωσία προβλέπεται να καταγράψει ρεκόρ στο πλεόνασμα φέτος, χάρη στην αποδυνάμωση του ρουβλίου, που αυξάνει τα έσοδα από τις εξαγωγές εμπορευμάτων, τα οποία με τη σειρά τους ενισχύουν τον προϋπολογισμό μέσω των φορολογικών εσόδων.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι ο ομοσπονδιακός προϋπολογισμός εμφάνισε πλεόνασμα 675,5 δισ. ρούβλια (18,7 δις. δολ.) στην περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου. Το πρόγραμμα προϋπολογισμού 2014 προβλέπει πλεόνασμα 278,6 δισ. ρούβλια, ήτοι 0,4% του ΑΕΠ.

Το ρούβλι, το πιο ευμετάβλητο νόμισμα στις αναδυόμενες αγορές εξαιτίας της ουκρανικής κρίσης, διολίσθησε σήμερα περαιτέρω. Το νόμισμα υποχωρεί αυτή την ώρα στην Μόσχα 0,2% στα 36,2450 ανά δολάριο.

Το yield στα 10ετή ομόλογα του ρωσικού δημοσίου υποχωρεί μια μονάδα βάσης στο 9,43% έχοντας χάσει επτά μονάδες βάσης από τα ην αρχή του μήνα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v