Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΒοΕ: «Βλέπει» ισχυρότερη ανάκαμψη και πτώση ανεργίας

Ισχυρή ανάπτυξη έως το 2016 στη Μεγάλη Βρετανία προβλέπει η Bank of England. Εκτιμά υποχώρηση της ανεργίας και μειώνει 50% τις εκτιμήσεις για την αύξηση μισθών. Το Φεβρουάριο η αύξηση επιτοκίων, προβλέπουν οι αναλυτές.

ΒοΕ: «Βλέπει» ισχυρότερη ανάκαμψη και πτώση ανεργίας

Σε μείωση των εκτιμήσεων για την αύξηση των μισθών στη Βρετανία προχωρά η Bank of England, ενώ σημειώνει ότι το πόσο γρήγορα θα ανακάμψουν οι μισθοί αποτελεί το κλειδί για το πότε και πόσο θα αυξηθούν τα επιτόκια.

Η κεντρική τράπεζα έκοψε κατά το ήμισυ τις προβλέψεις της για την αύξηση μισθών το 2014, στο 1,25%, μια ώρα μετά την δημοσίευση των επίσημων στοιχείων για υποχώρηση των μισθών στο Q2 για πρώτη φορά από το 2009.  

Η κεντρική τράπεζα προβλέπει επίσης μεγαλύτερη πτώση της ανεργίας, στο 5,4% σε δυο χρόνια από 6,4% στο Q2, αλλά και μεγαλύτερη αύξηση του ΑΕΠ σε σχέση με τις προβλέψεις του Μαϊου. Ειδικότερα, βλέπει την ανάπτυξη φέτος στο 3,5% (από 3,4%), στο 3% το 2015 (από 2,9%) και στο 2,6% το 2016. Για το γ' τρίμηνο εκτιμά ότι το ΑΕΠ θα αυξηθεί 0,7%.

Στο μέτωπο των επιτοκίων, στελέχη της αγοράς κάνουν λόγο για αύξηση το Φεβρουάριο του 2015, κάτι που θα καταστήσει τη Βρετανία, την πρώτη μεγάλη οικονομία που αυξάνει τα επιτόκια μετά το τέλος της χρηματοοικονομικής κρίσης.

   

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v