Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση 0,3% στη βιομηχανική παραγωγή της ευρωζώνης

Πτώση 0,3% σε μηνιαία βάση κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή της ευρωζώνης τον Ιούνιο, ενώ σε ετήσια βάση παρέμεινε αμετάβλητη, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Eurostat. Οι αναλυτές προέβλεπαν αύξηση 0,3% σε μηνιαία και 0,1% σε ετήσια βάση

Πτώση 0,3% στη βιομηχανική παραγωγή της ευρωζώνης

Απροσδόκητη πτώση, για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, εμφάνισε η βιομηχανική παραγωγή της ευρωζώνης τον Ιούνιο, περιορίζοντας έτσι τις ελπίδες για μια ισχυρότερη ανάκαμψη, καθώς αρχίζουν να γίνονται εμφανείς οι επιπτώσεις των συγκρούσεων σε Ιράκ, Ουκρανία και Γάζα στην οικονομία της ευρωζώνης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Eurostat, η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε κατά 0,3% τον Ιούνιο σε μηνιαία βάση, μετά την πτώση 1,1% που κατέγραψε τον Μάιο, έναντι των εκτιμήσεων της αγοράς για αύξηση 0,3%.

Συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, η βιομηχανική παραγωγή παρέμεινε αμετάβλητη, μετά από άνοδο 0,6% τον Μάιο. Οι αναλυτές προέβλεπαν ετήσια αύξηση 0,1% τον Ιούνιο.

Η μηνιαία πτώση οφείλεται κυρίως την πτώση 1,9% της παραγωγής μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών και κατά 0,7% της παραγωγής στον τομέα της ενέργειας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v