Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέες απειλές από ηγέτη των τζιχαντιστών κατά των Χριστιανών

Αυτοαποκαλούμενος ηγέτης του Ισλαμικού Χαλιφάτου της Μοσούλης, μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, λέει ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει δείξει μικρό μόνο μέρος της δύναμής του, ενώ απειλεί τους Χριστιανούς με θάνατο αν δεν αλλαξοπιστήσουν.

Νέες απειλές από ηγέτη των τζιχαντιστών κατά των Χριστιανών

Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους δεν φοβούνται τις αμερικανικές αεροπορικές επιθέσεις, λέει αυτοαποκαλούμενος «εμίρης» της Μοσούλης, ενώ προειδοποιεί πως ο κόσμος έχει δει μόνο ψήγματα της δύναμης της στρατιωτικής δύναμης της εξτρεμιστικής ομάδας.

Ο Χατζή Οθμάν, που συστήνεται ως ένας από τους ηγέτες του «Ισλαμικού Χαλιφάτου της Μοσούλης», σε τηλεφωνική συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, προειδοποίησε επίσης τους Χριστιανούς του βορείου Ιράκ να αλλαξοπιστήσουν και να πληρώσουν φόρο ως «άπιστοι», διαφορετικά θα πεθάνουν.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει κερδίσει ταχύτατα έδαφος στο Ιράκ και σφίγγει τον κλοιό στη Συρία, όπου πλέον η ομάδα ελέγχει περίπου το ένα τρίτο της χώρας. Έχει ήδη σημειώσει σημαντικές νίκες έναντι του στρατού της Συρίας, των Κούρδων πεσμεργκά και των φυλετικών δυνάμεων των σουνιτών μουσουλμάνων, όμως, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα ο Χατζή Οθμάν προειδοποιεί ότι επίκεινται μεγαλύτερες στρατιωτικές επιχειρήσεις.

«Αυτό δεν είναι τίποτα. Είμαστε μόνο στην αρχή. Μέχρι τώρα χρησιμοποιήσαμε ένα μικρό μόνο μέρος των δυνάμεων που έχουμε στη διάθεσή μας. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο ισχυροί πραγματικά είμαστε. Έχουμε τεράστια δύναμη. Θα εκπλαγείτε. Δεν θα μπορέσετε να μας νικήσετε», δήλωσε στην Corriere della Sera.

«Ποτέ δεν φοβηθήκαμε τους Αμερικάνους, ούτε κατά το παρελθόν όταν βρισκόμασταν σε πιο αδύναμη θέση. Γιατί νομίζετε ότι θα τους φοβηθούμε τώρα; Τους έχουμε ξανανικήσει και θα τους ξανανικήσουμε. Ο Αλλάχ να καταραστεί τους Αμερικάνους και τους συμμάχους τους! Θα έχουν πολύ άσχημο τέλος».

Κατά τον ίδιο, θα θανατωθούν οι Χριστιανοί, εκτός και αν αλλαξοπιστήσουν αμέσως ή πληρώσουν φόρο (πρόκειται για φόρο που επέβαλαν παλαιότερα οι μουσουλμανικές χώρες στους μη μουσουλμάνους, τον οποίο επανέφερε το Ισλαμικό Κράτος σε ορισμένες από τις περιοχές που έχει καταλάβει).

«Μπορούν να επιστρέψουν, θα είναι καλοδεχούμενοι. Όμως υπό έναν όρο: θα ασπαστούν το Ισλάμ. Τότε θα τους καλοδεχθούμε ως αδελφούς. Ή θα πρέπει να πληρώσουν τον φόρο. Δεν υπάρχει εναλλακτική».

Ο ίδιος αρνήθηκε τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για απαγωγές από το Ισλαμικό Κράτος εκατοντάδων γυναικών της μειονότητας Γιαζίντι και πώλησής τους στα σκλαβοπάζαρα. «Αυτό δεν είναι καθόλου αλήθεια. Τα μέσα ενημέρωσης είναι που μεταδίδουν αυτές τις ψευτιές. Είναι ψέματα. Δεν κάνουμε τέτοια πράγματα. Αρκετά με αυτά τα ψέματα».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v