Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ουκρανία: Ετοιμάζεται η «τελική φάση» των επιχειρήσεων

Οι ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν αποκόψει πλήρως το Ντονέτσκ από το Λουγκάνσκ και ετοιμάζονται για την τελική φάση της ανακατάληψης του Ντονέτσκ.

Ουκρανία: Ετοιμάζεται η «τελική φάση» των επιχειρήσεων

Ο ουκρανικός στρατός ετοιμάζεται για την «τελική φάση» της ανακατάληψης της πόλης Ντονέτσκ από τους φιλορώσους αυτονομιστές, έχοντας ήδη κερδίσει σημαντικό έδαφος στις μάχες των τελευταίων ημερών.

Ο εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού Αντρίι Λισένκο είπε πως οι στρατιώτες έχουν αποκόψει το Ντονέτσκ από το Λουγκάνσκ.

«Οι δυνάμεις της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης ετοιμάζονται για το τελικό στάδιο της απελευθέρωσης του Ντονέτσκ», δήλωσε στο Reuters. «Οι δυνάμεις μας έχουν αποκόψει πλήρως το Ντονέτσκ από το Λουγκάνσκ. Εργαζόμαστε για να απελευθερώσουμε και τις δύο πόλεις, όμως είναι καλύτερα να απελευθερωθεί πρώτα το Ντονέτσκ – είναι πιο σημαντικό».

Οι κυβερνητικές δυνάμεις του Κιέβου κάλεσαν την Κυριακή τους αυτονομιστές να παραδοθούν, όμως εκείνοι απάντησαν πως δεν θα τερματιστούν οι μάχες μέχρις ότου το Κίεβο αποσύρει τον στρατό του.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία υπηρεσιών του ΟΗΕ, από την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά των ανταρτών, τον Μάιο, έχουν χάσει τη ζωή τους 1.100 άνθρωποι, ενώ ο εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού δήλωσε πως έχουν σκοτωθεί 568 Ουκρανοί στρατιώτες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v