Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νορβηγία: Το κρατικό fund αγόρασε ακίνητο $576 εκατ. στο Λονδίνο

Το μεγαλύτερο κρατικό επενδυτικό ταμείου του Κόσμου προέβη στην αγορά ακινήτου στο Λονδίνο, ενώ μέσα στην επόμενη τριετία σχεδιάζει επενδύσεις ύψους 10 δισ. δολαρίων ετησίως.

Νορβηγία: Το κρατικό fund αγόρασε ακίνητο $576 εκατ. στο Λονδίνο

Το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας, το μεγαλύτερο στον κόσμο, αγόρασε ποσοστό 57,8% σε ακίνητο στην περιοχή Mayfair του Λονδίνου, καταβάλλοντας 343 εκατ. στερλίνες (576 εκατ. δολάρια), όπως μεταδίδει το Bloomberg.

«Η αγορά συνάδει με την στρατηγική του ταμείου να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο, αλλά συγκεντρωμένο, χαρτοφυλάκιο ακινήτων», δήλωσε ο εκπρόσωπος του fund, Thomas Sevang. «Η στρατηγική μας είναι να επικεντρώσουμε τις επενδύσεις μας σε έναν περιορισμένο αριθμό μεγάλων πόλεων παγκοσμίως, όπου επενδύουμε σε εμπορικά ακίνητα και ακίνητα γραφείων».

Το νορβηγικό ταμείο, ύψους 890 δισ. δολαρίων, σχημάτισε τον περασμένο μήνα έναν όμιλο real estate προκειμένου να επιταχύνει τις επενδύσεις του σε ακίνητα, και ψάχνει να επενδύσει σχεδόν 10 δισ. δολάρια ετησίως μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Ήδη το fund διαθέτει ακίνητα στην Times Square της Νέας Υόρκης και στην avenue des Champs-Elysee στο Παρίσι, καθώς και στη Βοστόνη, στο Σαν Φρανσίσκο και στη Ζυρίχη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v