Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συντριβή αεροσκάφους στην Τεχεράνη

Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA, αεροσκάφος συνετρίβη στο αεροδρόμιο Μεχραντάμπ της Τεχεράνης, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 48 άνθρωποι.

Συντριβή αεροσκάφους στην Τεχεράνη

Τουλάχιστον 48 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη συντριβή αεροσκάφους κοντά στο αεροδρόμιο Μεχραμπάντ της Τεχεράνης, όπως μετέδωσε το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA, επικαλούμενο εκπρόσωπο της ιρανικής Κοινωνίας της Ερυθράς Ημισελήνου.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, σκοτώθηκαν οι 48 επιβάτες και πλήρωμα του αεροσκάφους. Στους νεκρούς συμπεριλαμβάνονται δυο βρέφη και τρία παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών. Επίσης, τουλάχιστον τρεις άνθρωποι από την κατοικημένη περιοχή στην οποία συνετρίβη το αεροσκάφος, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με εγκαύματα.

Το αεροσκάφος είχε προορισμό την Ταμπάς στο βορειοανατολικό Ιράν.

Σύμφωνα με το IRNA, η συντριβή προκλήθηκε από μηχανική βλάβη.

Στο Ιράν έχουν σημειωθεί πολλές πτώσεις αεροσκαφών, με τους ιρανούς πολιτικούς να τις αποδίδουν στις διεθνείς κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη χώρα. Οι κυρώσεις αυτές έχουν μειώσει τη δυνατότητα των ιρανικών αεροπορικών εταιρειών να αγοράζουν νέα αεροσκάφη. Για χρόνια η συντήρηση των αεροσκαφών γίνεται με εισαγωγή εξαρτημάτων από τη μαύρη αγορά, εξαρτημάτων που είτε έχουν κλαπεί από άλλα αεροσκάφη ή αναπαραχθεί στο Ιράν, όπως ανέφεραν πηγές της αεροπορίας στο πρακτορείο Reuters.

Οι τέσσερις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες του Ιράν, οι Iran Air, Iran Aseman Airlines, Mahan Air και Iran Air Tours έχουν στόλους με μέσο όρο ηλικίας που ξεπερνά τα 22 έτη, σύμφωνα με τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Οι αμερικανικές εταιρείες Boeing και General Electric έχουν πει πως θέλουν να εξάγουν στο Ιράν εξαρτήματα αεροσκαφών, στο πλαίσιο της συμφωνίας για την «ανακούφιση» από τις κυρώσεις. Ο επικεφαλής της Iran Air έχει πει πως η αεροπορική θα χρειαστεί τουλάχιστον 100 επιβατικά αεροσκάφη μόλις αρθούν οι κυρώσεις κατά της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v