Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Αύξηση βιομηχανικής παραγωγής 0,3%

Χαμηλότερα των εκτιμήσεων η αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής στη Γερμανία. Οι επιπτώσεις της ουκρανικής κρίσης στην ατμομηχανή της ευρωζώνης.

Γερμανία: Αύξηση βιομηχανικής παραγωγής 0,3%

Απογοητεύουν τα στοιχεία για το γερμανικό βιομηχανικό κλάδο, καθώς αποδεικνύεται πως η κλιμάκωση της έντασης στην Ουκρανία έχει ήδη επιφέρει επιπτώσεις στη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης.

Συγκεκριμένα, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε τον Ιούνιο κατά 0,3% σε μηνιαία βάση στη Γερμανία. Είναι η πρώτη αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής στη Γερμανία μετά από 4 μήνες, αλλά είναι πολύ μικρότερη από τις προβλέψεις των αναλυτών. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg, οι αναλυτές προέβλεπαν κατά μέσο όρο αύξηση κατά 1,2%. Σε ετήσια βάση, η βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας μειώθηκε κατά 0,5%.

Μία ημέρα νωρίτερα, η Γερμανία ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη πτώση από το Σεπτέμβριο του 2011 στις βιομηχανικές παραγγελίες. Συγκεκριμένα, οι παραγγελίες μειώθηκαν τον Ιούνιο κατά 3,2% σε μηνιαία βάση, ενώ οι παραγγελίες από χώρες της ευρωζώνης κατέγραψαν κάθετη πτώση 10,4%.

«Με την στασιμότητα της γερμανικής οικονομίας κατά το δεύτερο τρίμηνο που είναι μάλλον αδύνατο να αποτραπεί, η βιομηχανική μηχανή χάνει καύσιμα» υποστηρίζει ο Κάρστεν Μπρζέσκι της ING.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v