Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

BofA: Κοντά σε συμβιβασμό $17 δισ. για τα «τοξικά» ομόλογα

Η BofA και το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ φέρονται να βρίσκονται κοντά σε συμβιβασμό ύψους έως 17 δισ. δολαρίων προκειμένου να σταματήσουν οι έρευνες για τις πωλήσεις "τοξικών" ομολόγων από την τράπεζα. Οι όροι.

BofA: Κοντά σε συμβιβασμό $17 δισ. για τα «τοξικά» ομόλογα

Κοντά σε συμβιβασμό ύψους 16-17 δισ. δολαρίων με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου να σταματήσουν οι έρευνες για τις πωλήσεις τίτλων που πυροδότησαν την χρηματοοικονομική κρίση, βρίσκεται η Bank of America.

Σύμφωνα το Bloomberg, πηγή που γνωρίζει το θέμα ανέφερε πως στο πλαίσιο των προτεινόμενων όρων, η τράπεζα θα πληρώσει περίπου 9 δισ. δολάρια σε μετρητά και τα υπόλοιπα θα δοθούν ως «ανακούφιση» στους πελάτες που ζημιώθηκαν. Οι λεπτομέρειες της προτεινόμενης συμφωνίας, όπως για παράδειγμα το ποσό της «ανακούφισης» και μια ανακοίνωση στοιχείων, εξακολουθούν να βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το περίγραμμα της συμφωνίας επετεύχθη την προηγούμενη εβδομάδα μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του γενικού εισαγγελέα Eric Holder και του διευθύνοντος συμβούλου της Bank of America, Brian T. Moynihan. Στην τηλεφωνική επικοινωνία αυτή, ο Holder είπε πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να υποβάλει μήνυση στο New Jersey στην περίπτωση που η τράπεζα δεν προσφέρει ποσό που να πλησιάζει την απαίτηση του υπουργείου για συμβιβασμό ύψους 17 δισ. δολαρίων, ανέφερε η πηγή στο Bloomberg.

Εκπρόσωποι της Bank of America και του υπουργείου Δικαιοσύνης αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα του συμβιβασμού.

Σημειώνεται ότι χθες, η Bank of America ανακοίνωσε ότι θα πληρώσει τριμηνιαίο μέρισμα 5 σεντς ανά μετοχή σε σύγκριση με 1 σεντς ανά μετοχή στο παρελθόν, ενώ παράλληλα εγκαταλείπει το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών, αφού έλαβε την σχετική έγκριση από την Fed επί της πρότασης διαχείρισης κεφαλαίων. Η αύξηση του μερίσματος, η πρώτη μετά από επτά χρόνια, καθυστερούσε καθώς η τράπεζα προσπαθούσε να διορθώσει τα λάθη στο αρχικό σχέδιο που είχε υποβάλει στη Fed.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v