Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Moody's: Αρνητικό το outlook για το βρετανικό τραπεζικό σύστημα

Οι αλλαγές που επιβάλλουν οι ρυθμιστικές αρχές ανατρέπουν τα δεδομένα για τις βρετανικές τράπεζες, εκτιμά ο οίκος αξιολόγησης.

Moodys: Αρνητικό το outlook για το βρετανικό τραπεζικό σύστημα

Αρνητικό Outlook, από σταθερό προηγουμένως, δίνει ο οίκος Moody’s για το βρετανικό τραπεζικό σύστημα. Προειδοποιεί ότι το βελτιωμένο επιχειρηματικό περιβάλλον δεν είναι αρκετό για να καλύψει τις αρνητικές συνέπειες από τις αλλαγές που προβλέπονται και οδηγούν στο να μην πληρώνουν πλέον οι φορολογούμενοι για τις τραπεζικές διασώσεις.

Ο οίκος αξιολόγησης σημειώνει ταυτόχρονα τους κινδύνους που μπορεί να υπάρξουν για την κερδοφορία των τραπεζών από τις έρευνες που διεξάγονται από τις αρχές, καθώς και από τις αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο.

Το σχόλιο έρχεται μετά και τις ενστάσεις που διατύπωσε ο πρόεδρος της HSBC Douglas Flint για το θέμα αλλά και τις προειδοποιήσεις για το κόστος που συνεπάγεται για το κλάδο η προσαρμογή στα νέα δεδομένα που επιβάλλουν οι αρχές.

Ο Flint έγραψε στον George Osborne, όπως και στον επικεφαλής της BOE, Mark Carney αμφισβητώντας τη λογική της πίεσης που ασκείται για σχέδια που θα οχυρώσουν τις εργασίες λιανικής των Βρετανικών τραπεζών ως το 2019.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v