Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

USAGOLD: Στα 1.400 δολ. θα φτάσει ο χρυσός

Η ισχυρότερη ζήτηση από την Ασία θα στηρίξει τον χρυσό, σύμφωνα με την USAGOLD, που εκτιμά πως η τιμή του μετάλλου θα κινηθεί ανοδικά ακόμα και αν η Fed προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων της.

USAGOLD: Στα 1.400 δολ. θα φτάσει ο χρυσός

Ο χρυσός θα επεκτείνει το φετινό του ράλι και θα αυξηθεί στο υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο, λόγω των προβλέψεων για μεγαλύτερο πληθωρισμό στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τη USAGOLD Centennial Precious Metals Inc.

Το κίτρινο μέταλλο θα αγγίξει τα 1.400 δολάρια η ουγκιά μέχρι το τέλος του έτους, βρίσκοντας στήριξη και στην υψηλότερη ζήτηση από την Ασία, σύμφωνα με τον αναλυτή της εταιρείας Peter Grant. Η τιμή του χρυσού θα σημειώσει άνοδο ακόμα και αν η Fed αυξήσει τα επιτόκια, διότι τα κέρδη στο κόστος δανεισμού πιθανότατα θα συνοδευθούν από αυξήσεις στις τιμές καταναλωτή, όπως εκτίμησε.

Τα futures του χρυσού είχαν καταγράψει άνοδο 57% στη διετία έως τις 30 Ιουνίου του 2006, καθώς η Fed αύξησε το επιτόκιό της στο 5,25% από 1,25%. Τα επιτόκια αυξήθηκαν καθώς η κεντρική τράπεζα προσπαθούσε να περιορίσει τον πληθωρισμό, που άγγιξε το 4,3% από 3,3%. Στη συνέχεια, τον Ιούλιο, ο χρυσός υποχώρησε 3% αφού η προοπτική αύξησης του κόστους δανεισμού περιόρισε την ελκυστικότητα του μετάλλου ως εναλλακτικής επένδυσης.

Το μέταλλο έχει κάνει ράλι 7,2% φέτος, φτάνοντας τα 1.288,90 δολάρια στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, καθώς οι βίαιες συγκρούσεις στην Ουκρανία και στη Λωρίδα της Γάζας ενίσχυσαν τη ζήτηση για ασφαλείς επενδύσεις. Το 2013 ο χρυσός είχε καταγράψει πτώση 28%, τη μεγαλύτερη των τελευταίων τριών δεκαετιών, διότι οι ενδείξεις επιτάχυνσης της οικονομικής ανάπτυξης των ΗΠΑ έφεραν ανησυχία περί τερματισμού του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της Fed.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v