Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρωσία: Στρατιωτικές ασκήσεις στα σύνορα με Ουκρανία

Οι στρατιωτικές ασκήσεις, που θα περιλαμβάνουν περισσότερα από 100 αεροσκάφη, θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα 4-8 Αυγούστου στις κεντρικές και δυτικές περιοχές της Ρωσίας.

Ρωσία: Στρατιωτικές ασκήσεις στα σύνορα με Ουκρανία

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας πραγματοποιεί στρατιωτικές ασκήσεις με περισσότερα από 100 αεροσκάφη στις κεντρικές και δυτικές περιοχές της χώρας (που συνορεύουν με την Ουκρανία), μετέδωσε το πρακτορείο Interfax, επικαλούμενο τον εκπρόσωπο της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας Igor Klimov.

Σύμφωνα με τον Klimov, οι ασκήσεις έχουν στόχο να ενισχύσουν την ενότητα της πολεμικής αεροπορίας, ενώ δεν έκανε καμία αναφορά στην Ουκρανία. Στις ασκήσεις θα χρησιμοποιηθούν αεροσκάφη όπως τα μαχητικά Su-27 και MiG-31, τα βομβαρδιστικά Su-34, καθώς και ελικόπτερα Mi-8, Mi-24 και Mi-28N. Επίσης θα γίνουν ασκήσεις και με πυραύλους.

Οι ασκήσεις, σύμφωνα με το Interfax, έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν το διάστημα 4 - 8 Αυγούστου.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο για σχολιασμό, σύμφωνα με το Reuters.

Μάχη για τον έλεγχο του Ντονέτσκ

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι μάχες μεταξύ φιλορώσων αυτονομιστών και του ουκρανικού στρατού για τον έλεγχο του Ντονέτσκ.

Χθες σημειώθηκαν νέες συγκρούσεις στα περίχωρα του Ντονέτσκ, του προπύργιου των αυτονομιστών, καθώς οι αυτονομιστές προσπαθούν να αναχαιτίσουν τον ουκρανικό στρατό.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της πόλης, οι βομβαρδισμοί του ουκρανικού στρατού είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 6 άνθρωποι κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ενώ αρκετά κτίρια υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Ο στρατός έχει σχεδόν περικυκλώσει το Λουγκάνσκ, όπου σκοτώθηκαν 3 άτομα, ενώ προσπαθεί να περικυκλώσει και το Ντονέτσκ.

Εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού δήλωσε πως ο στρατός έχει πλέον επανακαταλάβει τα τρία τέταρτα της περιοχής που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο των ανταρτών, στο Λουγκάνσκ και στο Ντονέτσκ.

Οι μάχες εντάθηκαν μετά την κατάρριψη της πτήσης MH17 των Μαλαισιανών Αερογραμμών.

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Philip Hammond, απηύθυνε έκκληση στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να πείσει τους αυτονομιστές να τερματίσουν τις συγκρούσεις και να διασφαλιστεί ότι δεν θα εμποδίσουν τις προσπάθειες των διεθνών ειδημόνων να περισυλλέξουν τις σορούς από τα συντρίμμια του αεροσκάφους.

Ο Πούτιν αρνείται ότι εξοπλίζει τους αντάρτες ή ότι προσπαθεί να κατευθύνει τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v