Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νετανιάχου: Έχουν καταστραφεί σχεδόν όλα τα «τούνελ» της Χαμάς

Οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν ακόμη και όταν καταστραφούν πλήρως όλες οι σήραγγες των Παλαιστινίων, δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός. Η Χαμάς θα πληρώσει βαρύ τίμημα αν δεν σταματήσει τις επιθέσεις. Ξεπερνούν τα 1.650 άτομα οι νεκροί Παλαιστίνιοι.

Νετανιάχου: Έχουν καταστραφεί σχεδόν όλα τα «τούνελ» της Χαμάς

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ έχουν καταστρέψει σχεδόν όλες τις σήραγγες της Χαμάς αλλά ο στρατός θα παραμείνει στη Γάζα όσο χρειαστεί.

"Αφού ολοκληρωθεί η επιχείρηση για την καταστροφή των σηράγγων, οι Δυνάμεις Άμυνας του Ισραήλ θα συνεχίσουν τη δράση τους σύμφωνα με τις αμυντικές ανάγκες μας --και μόνο με βάση τις αμυντικές ανάγκες μας-- μέχρι να επιτύχουμε το στόχο της αποκατάστασης της ασφάλειας για τους Ισραηλινούς πολίτες", τόνισε ο Νετανιάχου στο διάγγελμά του που μεταδόθηκε από την ισραηλινή τηλεόραση, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Η παλαιστινιακή, ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς, συνέχισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, θα πληρώσει "δυσβάσταχτο" κόστος εάν συνεχίσει τις επιθέσεις της στο Ισραήλ, πρόσθεσε. Η Χαμάς "θα πρέπει να καταλάβει, όσος καιρός και αν χρειαστεί, ότι θα πληρώσει δυσβάσταχτο κόστος, από τη δική της σκοπιά, εάν συνεχίσει τα πυρά", τόνισε.

Οι σήραγγες της Χαμάς, υπενθύμισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, επέτρεπαν στην οργάνωση "να απαγάγει και να δολοφονεί πολλούς πολίτες".

"Θέλω να εκπληρώσω τους στόχους που θέσαμε, είτε με στρατιωτικά είτε με διπλωματικά μέσα --κάτι που θα προτιμούσα-- είτε με συνδυασμό των δύο. Προφανώς θα προτιμούσα μια διπλωματική λύση όμως όταν δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή, θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας", υπογράμμισε ο Νετανιάχου.

Εν τω μεταξύ το Ισραήλ ξεκίνησε σήμερα να αποσύρει μέρος των δυνάμεών του από τη Λωρίδα της Γάζας και να μεταφέρει άλλες στο εσωτερικό του παλαιστινιακού θύλακα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του στρατού. "Αποσύρουμε συγκεκριμένες δυνάμεις, μετακινούμε στο εσωτερικό (του θύλακα) άλλες, αυτή η αποστολή βρίσκεται σε εξέλιξη", δήλωσε ο Πίτερ Λέρνερ επιβεβαιώνοντας έτσι για πρώτη φορά επισήμως την μερική απόσυρση των ισραηλινών δυνάμεων, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Σημειώνεται ότι από την αρχή της σύγκρουσης έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 1.650 Παλαιστίνιοι.

Χαμάς: Συνεχίζουμε τον αγώνα μας

Η Χαμάς θα συνεχίσει τον αγώνα της ενάντια στο Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας "μέχρι να επιτύχει τους στόχους της", δήλωσε απόψε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της ισλαμιστικής οργάνωσης, ο Φαούζι Μπαρχούμ.

"Θα συνεχίσουμε την αντίστασή μας μέχρι να επιτευχθούν οι στόχοι μας. Ο Νετανιάχου θέλει λανθασμένα να διεκδικήσει μια νίκη για την κυβέρνηση και τον στρατό του", είπε ο Μπαρχούμ.

Ωστόσο αντιπροσωπεία της Χαμάς έφθασε σήμερα στο Κάιρο για να συμμετάσχει στις συνομιλίες που αναμένεται να διεξαχθούν στην Αίγυπτο με ισραηλινούς αξιωματούχους.

Νεκρός o Ισραηλινός ανθυπολοχαγός

Ο Χαντάρ Γκολντίν, ο Ισραηλινός, για τον οποίο υπήρχαν ανησυχίες ότι είχε απαχθεί από μαχητές της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, φέρεται πως σκοτώθηκε εν ώρα δράσης κατά τη διάρκεια επιχείρησης του Ισραήλ στη Γάζα, μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε την Κυριακή ο στρατός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v