Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αργεντινή: Σε ρόλο... μεσάζοντα ξένες τράπεζες για deal με τα hedge funds

Σε συζητήσεις με κερδοσκοπικά κεφάλαια που διακρατούν χρέος της Αργεντινής φαίνεται να βρίσκονται ξένοι τραπεζικοί όμιλοι, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Τα κίνητρα.

Αργεντινή: Σε ρόλο... μεσάζοντα ξένες τράπεζες για deal με τα hedge funds

Τραπεζικοί κολοσσοί μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται οι JP Morgan, Citigroup και HSBC φαίνεται να βρίσκονται σε επαφή με hedge Funds που διακρατούν ομόλογα της Αργεντινής, με στόχο να δώσουν λύση στο θέμα που έχει ανακύψει με την νέα χρεοκοπία της χώρας, αναφέρουν ξένα δημοσιεύματα. Εκπρόσωπος της JP Morgan δεν διέψευσε ότι διεξάγονται συνομιλίες.

Όποια ξένη εμπλακεί σε διαπραγματεύσεις με τα hedge funds θα το πράξει για καθαρά επιχειρηματικούς λόγους και πιθανόν γιατί θα έχει κάποια έκθεση στη χώρα, σχολίαζε διευθύνων σύμβουλος άλλης μεγάλης τράπεζας.

Σημειώνεται ότι η Διεθνής Ένωση Συμβάσεων Ανταλλαγής και Παραγώγων (ISDA) έκρινε την Παρασκευή ότι η μη πληρωμή τoκομεριδίων αναδιαρθρωμένων ομολόγων ύψους $539 εκατ. την Τετάρτη 30 Ιουλίου από την κυβέρνηση της Αργεντινής συνιστά «πιστωτικό γεγονός».

Η απόφαση της 15μελους επιτροπής της ISDA θέτει σε κίνηση τις διαδικασίες για την πραγματοποίηση πληρωμών ύψους $1 δισ. σε ασφάλιστρα κινδύνου (CDS) που συνδέονται με τα συγκεκριμένα ομόλογα της Αργεντινής.Σύμφωνα με το Bloomberg ως τις 25 Ιουλίου υπήρχαν περίπου 2,652 συμβόλαια που καλύπτουν $1 δισ. ομολόγων της Αργεντινής.

Η 15μελης επιτροπή που έλαβε την απόφαση περιελάμβανε εκπροσώπους των Bank of America, Elliott Management, Morgan Stanley και JP Morgan Chase.

Μετά την απόφαση για το πιστωτικό γεγονός θα διενεργηθεί δημοπρασία για να καθοριστούν τα ποσά που θα πληρωθούν στα CDS, ανέφερε η ISDA.

Η διαβούλευση της ISDA, η οποία χρειαζόταν πλειοψηφία 80% για να εγκριθεί, ξεκίνησε μετά από αίτημα που υπέβαλε την Πέμπτη η ελβετική τράπεζα UBS.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v