Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Espirito Santo: Nέα αίτηση πτώχευσης από θυγατρική

Αίτηση προστασίας από τους πιστωτές κατέθεσε στο Λουξεμβούργο η Espirito Santo Financiere. Αναστολή διαπραγμάτευσης για την μετοχή της Banco Espirito Santo στη Λισαβόνα, μετά από βουτιά 40%.

Espirito Santo: Nέα αίτηση πτώχευσης από θυγατρική

Η Εspirito Santo Financiere, θυγατρική του ομίλου Espirito Santo International, κατέθεσε την Παρασκευή στο Λουξεμβούργο αίτημα προστασίας από τους πιστωτές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσίευσε η θυγατρική της, η Espirito Santo Financiere δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις δανειακές της υποχρεώσεις.

Την Τετάρτη η Banco Espirito Santo ανακοίνωσε πως η έκθεση της στην Espirito Santo Financiere αυξήθηκε σημαντικά το δεύτερο τρίμηνο. Συγκεκριμένα, τα δάνεια της τράπεζας προς την Espirito Santo Financiere τον Ιούνιο ανέρχονταν στα €480 εκατ. δολάρια από €111 εκατ. το Μάρτιο.

Οι ρυθμιστικές αρχές της Πορτογαλίας αποφάσισαν την Παρασκευή να αναστείλουν την διαπραγμάτευση της μετοχής της Basco Espirito Santo, μετά από πτώση 50% στην Λισαβόνα.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η μετοχή σημείωνε πτώση 40% προτού οι αρχές λάβουν την απόφαση της αναστολής διαπραγμάτευσης. Την Πέμπτη η μετοχή είχε πραγματοποιήσει βουτιά 42%.

Σημειώνεται πως η τράπεζα κλήθηκε χθες να αντλήσει επιπρόσθετα κεφάλαια, μετά την ανακοίνωση ζημιών 4,8 δισ. δολαρίων το πρώτο εξάμηνο. Η πορτογαλική εφημερίδα Jornal de Negocios μετέδωσε την Πέμπτη ότι η Τράπεζα της Πορτογαλίας εξετάζει μια ένεση κεφαλαίου με την συμμετοχή της κυβέρνησης και ιδιωτών επενδυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v