Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Scientific Games: Εξαγοράζει την Bally Technologies

Η συμφωνία αντιπροσωπεύει premium 38% σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο της μετοχής της Bally στα 60,17 δολάρια. Η Scientific Games αναμένει μείωση του κόστους κατά 220 εκατ. δολάρια το χρόνο από συνέργειες.

Scientific Games: Εξαγοράζει την Bally Technologies

H Scientific Games ήρθε σε συμφωνία για την εξαγορά της Bally Technologies έναντι 5,1 δισ. δολάρια.

Η αμερικάνικη εταιρεία διαχείρισης και εξοπλισμού τυχερών παιχνιδιών θα καταβάλει 83,30 δολάρια σε μετρητά για κάθε μετοχή της Bally, ανακοίνωσαν την Παρασκευή οι δύο εταιρείες.

Η συμφωνία αντιπροσωπεύει premium 38% σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο της μετοχής της Bally στα 60,17 δολάρια. Η μετοχή σημειώνει άνοδο στα 80 δολάρια, ενώ της Scientific Games ενισχύεται 23% στα 10,50 δολάρια.

Η εταιρεία, με χρηματιστηριακή αξία στα 720 εκατ. δολάρια, ανακοίνωσε πως θα χρηματοδοτήσει το ντιλ με χρέος και μετρητά. Η Scientific Games ανέφερε πως αναμένει να μειώσει το κόστος κατά 220 εκατ. δολάρια το χρόνο από συνέργειες.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, παρατηρείται έντονη δραστηριότητα εξαγορών και συγχωνεύσεων στην αγορά τυχερών παιχνιδιών. Η Bally, η οποία έχει έδρα το Λας Βέγκας, εξαγόρασε το 2013 την SHFL Entertainment έναντι 1,3 δισ. δολάρια και η Scientific Games την WMS Industries έναντι 1,5 δισ. δολάρια.

Στα μέσα Ιουλίου η ιταλική GTECH εξαγόρασε την αμερικάνικη International Game Technology έναντι 6,4 δισ. δολαρίων, δημιουργώντας την κορυφαία εταιρεία gaming στον κόσμο.

Σημειώνεται πως η Scientific Games είναι ένας από τους προμηθευτές του ΟΠΑΠ για τα Κρατικά Λαχεία. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v