Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρωδικαστήριο: Κρίσιμη απόφαση για ”τζόγο”

Η ευρωπαϊκή βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών εναποθέτει τις ελπίδες της να καταφέρει πλήγμα στον προστατευτισμό κρατών-μελών της Ε.Ε. όσον αφορά στη λειτουργία των ξένων επιχειρήσεων στις αγορές τους, μέσα από απόφαση που εκδικάζεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Ευρωδικαστήριο: Κρίσιμη απόφαση για ”τζόγο”
Η ευρωπαϊκή βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών εναποθέτει τις ελπίδες της να καταφέρει πλήγμα στον προστατευτισμό κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά στη λειτουργία των ξένων επιχειρήσεων στις αγορές τους, μέσα από απόφαση που εκδικάζεται σήμερα Τρίτη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, μεταδίδει το FT.com.

Το ευρωδικαστήριο θα ανακοινώσει την ετυμηγορία του για την υπόθεση που έφερε στις αίθουσες η Stanley International Betting, από το Λίβερπουλ, εκ μέρους της MassimilioPlacanica, ιταλικής εταιρίας στοιχημάτων, τις προσπάθειες της οποίας να ανοίξει πρακτορεία στην Ιταλία ”πολεμούν” οι εθνικές αρχές.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της δίκης, η απόφαση της οποίας ενδέχεται να επικροτήσει τη στάση των Βρυξελλών κατά κυβερνήσεων που επιβάλλουν περιορισμούς στη λειτουργία ξένων εταιριών στοιχημάτων και αθλητικών τυχερών παιχνιδιών στις εθνικές αγορές τους.

Η υπόθεση, η έκβαση της οποίας θα επηρεάσει και τον ΟΠΑΠ, έχει ήδη περάσει από διάφορα στάδια της ευρωπαϊκής δικαιοσύνης, με τις πρώτες ενδείξεις να δείχνουν ότι η νομική αρχή της Ε.Ε. θα αποφασίσει εξαίρεση της αγοράς τζόγου από την απαλευθέρωση των υπόλοιπων αγορών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v