Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Moσκοβισί: Σίγουρος για οικονομικό πόστο στην Κομισιόν

Ο Πιερ Μοσκοβισί τόνισε πως είναι καθοριστικό για την Ευρώπη να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στην ανάπτυξη και στην απασχόληση, μέσω τόνωσης των επενδύσεων.

Moσκοβισί: Σίγουρος για οικονομικό πόστο στην Κομισιόν

Ο υποψήφιος της Γαλλίας για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Πιέρ Μοσκοβισί, είναι πεπεισμένος πως θα αναλάβει ένα σημαντικό οικονομικό χαρτοφυλάκιο.

«Είμαι πεπεισμένος ότι ο Γάλλος επίτροπος θα έχει σημαντικό ρόλο στον οικονομικό τομέα στην επόμενη Ευρωπαϊκή Επιτροπή» ανέφερε σε συνέντευξη του στο Reuters ο κ. Μοσκοβισί, τονίζοντας την εμπειρία του ως ευρωβουλευτή, επιτρόπου Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και υπουργού Οικονομικών.

Την Τρίτη ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ πρότεινε τον πρώην υπουργό Οικονομικών για την θέση του Γάλλου επιτρόπου στην Κομισιόν.

Ο κ. Μοσκοβισί τόνισε πως είναι καθοριστικό για την Ευρώπη να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στην ανάπτυξη και στην απασχόληση, μέσω της τόνωσης των επενδύσεων.

«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η ανάπτυξη και η απασχόληση αποτελούν την πρώτη προτεραιότητα για τα επόμενα πέντε χρόνια» σημείωσε ο κ. Μοσκοβισί, προσθέτοντας ότι η Ευρώπη πρέπει να εφαρμόσει το σχέδιο ιδιωτικών επενδύσεων 300 δισ. ευρώ που παρουσίασε τον περασμένο μήνα ο κ. Γιούνκερ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v