Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΝΤ: Αποχωρεί ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διεύθυνσης

Tην αποχώρηση του από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μετά από 22 χρόνια, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο επικεφαλής της διεύθυνσης για την Ευρώπη, Reza Moghadam.

ΔΝΤ: Αποχωρεί ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διεύθυνσης

Ο επικεφαλής της διεύθυνσης του ΔΝΤ για την Ευρώπη, Reza Moghadam, ανακοίνωσε την αποχώρηση του από το Ταμείο για να αναλάβει θέση στην Morgan Stanley.

Αξιωματούχοι από τον κύκλο του κ. Μoghadam, ανέφεραν στους Financial Times πως ένας λόγος πίσω από την απόφαση του να αποχωρήσει είναι ότι κατά την 22ετη διαδρομή του στο Ταμείο κατείχε ορισμένες από τις υψηλότερες θέσεις και τώρα μπορεί να μεταφερθεί μόνο σε άλλες διευθύνσεις.

Επιπλέον, τα περισσότερα μέλη της οικογένειας του βρίσκονται στη Βρετανία και ο ίδιος μετά από χρόνια στην Ουάσιγκτον ήθελε να βρίσκεται κοντά τους.

Η Morgan Stanley ανέφερε σε ανακοίνωση ότι ο κ. Moghadam θα ενταχθεί στο δυναμικό της εταιρείας το τέταρτο τρίμηνο του 2014. Στα καθήκοντα του θα περιλαμβάνεται η παροχή συμβουλών στις κυβερνήσεις για ευκαιρίες χρηματοδότησης και για στρατηγικές διαχείρισης ρίσκου.

Σημειώνεται ότι κατά την θητεία του στο ΔΝΤ, ο κ. Moghadam είχε συμμετοχή στα προγράμματα διάσωσης της Ελλάδας και της Κύπρου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v