Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρωσία: «Καταστροφικές» οι κυρώσεις ΗΠΑ

Καταστροφικές και κοντόφθαλμες χαρακτήρισε τις νέες κυρώσεις από τις ΗΠΑ το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. Παράλληλα, προειδοποίησε ότι οι κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα οδηγήσουν αναγκαστικά σε υψηλότερες τιμές ενέργειας στην ευρωπαϊκή αγορά.

Ρωσία: «Καταστροφικές» οι κυρώσεις ΗΠΑ

Η Ρωσία αποκάλεσε τις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ «καταστροφικές και κοντόφθαλμες», τονίζοντας πως θα επιδεινώσουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών.

«Οι αποφάσεις αυτές από την Ουάσιγκτον δεν μπορούν να οδηγήσουν παρά σε επιδείνωση των σχέσεων ΗΠΑ-Ρωσίας και δημιουργούν απόλυτα δυσμενές περιβάλλον στις διεθνείς σχέσεις, όπου η συνεργασία μεταξύ των κρατών μας έχει συχνά καθοριστικό ρόλο» ανέφερε σε ανακοίνωση του το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

«Οι δεδομένες απώλειες από αυτήν την καταστροφική και κοντόφθαλμη πολιτική θα γίνουν αισθητές από την Ουάσιγκτον» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σημείωσε ακόμα ότι οι κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα οδηγήσουν αναγκαστικά σε υψηλότερες τιμές ενέργειας στην ευρωπαϊκή αγορά. 

«Ακολουθώντας ένα μπαράζ κυρώσεων οι Βρυξέλλες δημιουργούν από μόνες τους εμπόδια στην ενίσχυση της συνεργασίας με τη Ρωσία σε ένα τομέα κλειδί όπως η ενέργεια» τονίζεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου.

Σημειώνεται ότι χθες, η Ε.Ε. και οι ΗΠΑ αποφάσισαν να διευρύνουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας για την εμπλοκή της στην ουκρανική κρίση. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v