Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρωζώνη: Ενισχύθηκε ο δείκτης οικονομικού κλίματος

Τα στοιχεία της Κομισιόν ξεπέρασαν τις προσδοκίες. Παρά την κλιμάκωση των εντάσεων με τη Ρωσία, ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην ευρωζώνη καταγράφει άνοδο, έστω και οριακή.

Ευρωζώνη: Ενισχύθηκε ο δείκτης οικονομικού κλίματος

Ανεπηρέαστο παραμένει το οικονομικό κλίμα στην ευρωζώνη παρά τις γεωπολιτικές εντάσεις και την αμείωτη αναμέτρηση μεταξύ Δύσης και Ρωσίας. Ο δείκτης οικονομικού κλίματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ευρωζώνη ενισχύθηκε οριακά τον Ιούλιο στο 102,2 από 102,1 τον προηγούμενο μήνα.

Αυτή η – έστω και οριακή- άνοδος αποτελεί έκπληξη. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Wall Street Journal, οι αναλυτές προέβλεπαν επιδείνωση του οικονομικού κλίματος και υποχώρηση του δείκτη στο 101,9.  

Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο δείκτης οικονομικού κλίματος πράγματι υποχώρησε στο 105,8 από 106,4, κυρίως λόγω της επιδείνωσης του κλίματος στις χώρες που συνορεύουν με τη Ρωσία ή την Ουκρανία.

Στην ευρωζώνη πάντως, η επιχειρηματική εμπιστοσύνη έμεινε ανεπηρέαστη κυρίως στη Γαλλία, την Ολλανδία και την Ιταλία. Ο δείκτης της Γερμανίας – που διατηρεί στενούς εμπορικούς δεσμούς με τη Ρωσία – υποχώρησε οριακά. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v