Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Dollar Tree: Εξαγοράζει την Family Dollar έναντι $8,5 δισ.

Η προσφορά της Dollar Tree στα 74,50 δολάρια την μετοχή αντιπροσωπεύει premium περίπου 23% σε σχέση με το κλείσιμο της Family Dollar την Παρασκευή

Dollar Tree: Εξαγοράζει την Family Dollar έναντι $8,5 δισ.

Η Dollar Tree ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει την Family Dollar Stores έναντι 8,5 δισ. δολάρια, μια κίνηση που θα δημιουργήσει σύμφωνα με τις δύο εταιρείες την μεγαλύτερη εκπτωτική αλυσίδα καταστημάτων λιανικής.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η προσφορά της Dollar Tree στα 74,50 δολάρια την μετοχή αντιπροσωπεύει premium περίπου 23% σε σχέση με το κλείσιμο της Family Dollar την Παρασκευή, στα 60,66 δολάρια ανά μετοχή.

Η μετοχή της Family Dollar σημειώνει άνοδο 21% στα 74 δολάρια. Η μετοχή της Dollar Tree ενισχύεται 4,2% στα 56,50 δολάρια.

Οι μέτοχοι της Family Dollar θα λάβουν 59,60 δολάρια σε μετρητά και 14,90 δολάρια σε μετοχές.

Η Family Dollar απευθύνεται κυρίως στα κατώτατα εισοδηματικά στρώματα, ενώ η Dollar Tree στοχεύει περισσότερο στην μεσαία τάξη.

Ο Charles Ichan, ο μεγαλύτερος μέτοχος της Family Dollar με μερίδιο 9,4%, είχε ταχθεί υπέρ της πώλησης της εταιρείας στην Dollar General, ώστε να αντιμετωπιστεί ο ισχυρός ανταγωνισμός από εταιρείες λιανικής όπως η Wal-Mart.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v