Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιρλανδία: Αυξάνει προβλέψεις για ανάπτυξη η κεντρική τράπεζα

Η κεντρική τράπεζα της Ιρλανδίας αύξησε τις προβλέψεις για την ανάπτυξη το 2014 στο 2,5% από 2% προηγουμένως. Για το 2015 αναμένει ανάπτυξη 3,3% , έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 3,2%.

Ιρλανδία: Αυξάνει προβλέψεις για ανάπτυξη η κεντρική τράπεζα

Η οικονομία της Ιρλανδίας αναπτύσσεται με ταχύτερο ρυθμό από ότι αναμενόταν, ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζα της χώρας στην τριμηνιαία της έκθεση, στην οποία αναβάθμισε τις προβλέψεις για την ανάπτυξη το 2014 και το 2015.

Όπως μεταδίδει το MNI, η κεντρική τράπεζα της Ιρλανδίας αύξησε τις προβλέψεις για την ανάπτυξη το 2014 στο 2,5% από 2% προηγουμένως. Για το 2015 αναμένει ανάπτυξη 3,3% , έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 3,2%.

«Τα στοιχεία δείχνουν πως η οικονομία έχει τώρα ισχυρότερες προοπτικές ανάπτυξης από ότι προβλεπόταν προηγουμένως» ανέφερε η κεντρική τράπεζα. Όπως σημειώνεται στην έκθεση, η επιτάχυνση της ανάπτυξης στηρίζεται κυρίως από την βελτίωση στο μέτωπο των εξαγωγών.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο εξάμηνο η ιρλανδική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 2,7% το πρώτο τρίμηνο του 2014.

Η κεντρική τράπεζα επισήμανε πως έχουν αρχίσει να υποχωρούν οι επιπτώσεις από την σταδιακή κατάργηση των πατεντών στα φάρμακα που έπληξαν τη φαρμακοβιομηχανία της χώρας. Παράλληλα, τόνισε πως η μείωση της ανεργίας αναμένεται να τονώσει τις καταναλωτικές δαπάνες.

Το ποσοστό ανεργίας της Ιρλανδίας αναμένεται να υποχωρήσει στο 10,5% το 2014 από 11,4% το 2015, προέβλεψε η κεντρική τράπεζα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v