Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γάζα: Νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις από το Ισραήλ

Ξεπερνούν τους 1.050 οι νεκροί Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας. Το Ισραήλ ξανάρχισε τις εχθροπραξίες στη Λωρίδα της Γάζας. Διαδηλώσεις στο Τελ Αβίβ.

Γάζα: Νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις από το Ισραήλ

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει εκ νέου τις επιχειρήσεις του στη Λωρίδα της Γάζας, καταγγέλλοντας ότι οι μαχητές της Χαμάς αγνόησαν το αίτημα του ΟΗΕ να τηρηθεί ανθρωπιστική εκεχειρία 24 ωρών.

«Μετά τα αδιάλειπτα πυρά των ρουκετών από τη Χαμάς σε όλη τη διάρκεια της ανθρωπιστικής εκεχειρίας, που συμφωνήθηκε για το καλό του άμαχου πληθυσμού στη Γάζα, ο στρατός θα επαναλάβει άμεσα τις αεροπορικές, θαλάσσιες και χερσαίες επιχειρήσεις του στη Λωρίδα της Γάζας», ανέφερε μια ανακοίνωση του στρατού.

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση αυτή, κάτοικοι της Γάζας δήλωσαν ότι άκουσαν σφοδρούς βομβαρδισμούς στο ανατολικό τμήμα της πόλης.

Ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Φάουζι Μπάρχουμ δήλωσε χθες πως: Καμιά ανθρωπιστική εκεχειρία δεν θα ισχύσει εάν δεν αποσυρθούν τα ισραηλινά άρματα μάχης από τη Λωρίδα της Γάζας και αν οι κάτοικοι δεν μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους και εάν τα ασθενοφόρα που μεταφέρουν τις σορούς δεν είναι ελεύθερα να κυκλοφορούν στη Γάζα», μεταδίδει το ΑΠΕ.

Εν τω μεταξύ η παλαιστινιακή οργάνωση σκόπευε να χρησιμοποιήσει τις υπόγειες στοές της στη Λωρίδα της Γάζας για να εξαπολύσει μια «μεγάλη τρομοκρατική επίθεση» εναντίον του Ισραήλ τον Σεπτέμβριο, αναφέρει η ισραηλινή εφημερίδα Μααρίβ.

Η εφημερίδα επικαλείται ανώτερους αξιωματικούς του ισραηλινού στρατού οι οποίοι επισημαίνουν ότι 200 μαχητές της Χαμάς σκόπευαν να διεισδύσουν στο Ισραήλ ταυτόχρονα από δεκάδες υπόγειες σήραγγες που καταλήγουν μέσα ή κοντά σε ισραηλινές συνοικίες κοντά στη Λωρίδα της Γάζας.

Εκατοντάδες αθώα θύματα

Η χθεσινή ημέρα εκεχειρίας έφερε στο φως τον παραλογισμό του πολέμου. Στη Γάζα τα συνεργεία διάσωσης ξέθαψαν μέσα από τα συντρίμμια των σπιτιών 147 νεκρούς... Ανάμεσά τους δεκάδες παιδιά ηλικίας 2-10 ετών αλλά και γυναίκες.

Οι σοροί μεταφέρθηκαν σε διάφορα νεκροτομεία της περιοχής, στο νοσοκομείο Καμάλ Αντουάν, στο βορρά, σε δύο νοσοκομεία στην πόλη της Γάζας και στο νότο, καθώς και στο ευρωπαϊκό νοσοκομείο της Χαν Γιούνες, σύμφωνα με το Real.gr.

Σετζάγια, Ζάιτουν, Τούφα, Μπέιτ Χανούν, Χαν Γιούνες και Ράφα πλήρωσαν με τον πιο ακριβό τρόπο τις συνέπειες των βομβαρδισμών.

Από την έναρξη της ισραηλινής επιχείρησης «Προστατευμένη Παρυφή» η Παλαιστινιακή πλευρά μετρά πάνω 1.050 νεκρούς και 6000 τραυματίες, ενώ το Ισραήλ μετρά 43 νεκρούς στρατιώτες και τρεις πολίτες καθώς και περισσότερους από 138 τραυματίες.

Διαδηλώσεις στο Τελ Αβίβ

Χιλιάδες Ισραηλινοί συγκεντρώθηκαν χθες το βράδυ στο Τελ Αβίβ για να ζητήσουν τον τερματισμό της επιχείρησης του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας.

Η διαδήλωση αυτή, η οποία πραγματοποιήθηκε έπειτα από έκκληση αριστερών οργανώσεων, είναι η πιο σημαντική που έχουν διοργανώσει οι αντιτιθέμενοι στον πόλεμο μετά την έναρξη της ισραηλινής επιχείρησης στις 8 Ιουλίου, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Γιτζάκ Ράμπιν παρά την προειδοποίηση της αστυνομίας η οποία είχε ανακοινώσει λίγες ώρες νωρίτερα ότι απαγορεύει τη διεξαγωγή της διαδήλωσης «για λόγους ασφαλείας», για τον φόβο εκτόξευσης ρουκετών από τη Γάζα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v