Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Για χειραγώγηση κατηγορούνται Deutsche Bank, HSBC & Bank of Nova Scotia

Oι τράπεζες χειραγώγησαν την τιμή του ασημιού και των παραγώγων του. Εκμεταλλεύτηκαν τη θέση τους για να ελέγχουν την τιμή και να αποκομίσουν παράνομο κέρδος, προκαλώντας ζημία σε άλλους επενδυτές, σημειώνεται στην αγωγή.

Για χειραγώγηση κατηγορούνται Deutsche Bank, HSBC & Bank of Nova Scotia

Για χειραγώγηση της αγοράς ασημιού κατηγορούνται οι Deutsche Bank, HSBC Holdings και Bank of Nova Scotia σύμφωνα με αγωγή που κατατέθηκε σε αμερικανικό δικαστήριο, αναφέρει σε δημοσίευμα το Bloomberg.

Oι τράπεζες χειραγώγησαν την τιμή του μετάλλου και των παραγώγων του. Εκμεταλλεύτηκαν τη θέση τους για να ελέγχουν την τιμή του ασημιού με στόχο να αποκομίσουν παράνομο κέρδος, προκαλώντας ζημία σε άλλους επενδυτές, τονίζεται στην αγωγή.

Τα ακραία επίπεδα μυστικότητας δημιουργούν ένα περιβάλλον ευνοικό για χειραγώγηση. Οι κατηγορούμενοι έχουν ισχυρό οικονομικό κίνητρο για την δημιουργία θέσεων τόσο στην φυσική αγορά ασημιού όσο και στα παράγωγα, πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του fixing, οι οποίες και επιτρέπουν την αποκόμιση παράνομων κερδών, σημειώνεται στην αγωγή.

Σύμφωνα με το Bloomberg νομικός εκπρόσωπος της Nova Scotia ανέφερε ότι η τράπεζα θα αντικρούσει σθεναρά τις κατηγορίες στα δικαστήρια.

Εκπρόσωποι των Deutsche Bank, HSBC Holdings αρνήθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v