Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Greenspan: Οι φούσκες δεν μπορούν να «σκάσουν» χωρίς πόνο

Ο Alan Greenspan τόνισε πως είναι πολύ δύσκολο για τις κεντρικές τράπεζες να διαχειριστούν τις φούσκες, λέγοντας πως η δημιουργία υψηλών προσδοκιών στις αγορές είναι ίδιον της ανθρώπινης φύσης.

Greenspan: Οι φούσκες δεν μπορούν να «σκάσουν» χωρίς πόνο

Η αμερικάνικη οικονομία θα τα πάει καλά βραχυπρόθεσμα, λαμβάνοντας ώθηση από το ράλι στις μετοχές, δήλωσε ο πρώην επικεφαλής της Fed, Alan Greenspan, προσθέτοντας πως παραμένει ανήσυχος για μια νέα «απατηλή αυγή».

Ο ίδιος τόνισε πως είναι πολύ δύσκολο για τις κεντρικές τράπεζες να διαχειριστούν τις φούσκες, λέγοντας πως η δημιουργία υψηλών προσδοκιών είναι ίδιον της ανθρώπινης φύσης.

«Όταν δημιουργούνται φούσκες, αποκτούν μια δική τους ζωή. Είναι πολύ δύσκολο να της σταματήσεις, χωρίς να υπάρξει μια εξασθένιση στις αγορές» σημείωσε σε συνέντευξη του στο Marketwatch. «Η Fed του Volcker αντιμετώπισε και εκτόνωσε μια τεράστια πληθωριστική άνοδο το 1979, αλλά μετά έπρεπε να αντιμετωπίσει μια μεγάλη οικονομική συρρίκνωση» πρόσθεσε.

«Οι φούσκες πρέπει να κάνουν τον κύκλο τους. Οι φούσκες είναι ένα χαρακτηριστικό της ανθρώπινης φύσης» υποστήριξε ο κ. Greenspan. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v