Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Aργεντινή: Αναβλήθηκε για αύριο η συνάντηση με funds

Η συνάντηση μετατέθηκε για το απόγευμα της Πέμπτης, ύστερα από ειδοποίηση της κυβέρνησης της Αργεντινής πως οι εκπρόσωποι της χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να φτάσουν στην Νέα Υόρκη

Aργεντινή: Αναβλήθηκε για αύριο η συνάντηση με funds

Η συνάντηση της κυβέρνησης της Αργεντινής και των hedge funds δεν θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, καθώς ο ειδικός μεσολαβητής που έχει διορίσει αμερικανικό δικαστήριο την ανέβαλε για αύριο.

Τη Δευτέρα ο Αμερικανός δικαστής Τόμας Γκριέζα διέταξε τους αξιωματούχους του Μπουένος Άιρες και τα hedge funds να εξαντλήσουν τα περιθώρια διαπραγμάτευσης με τον ειδικό μεσολαβητή, μέχρι να καταλήξουν σε συμφωνία πριν τη διορία στις 30 Ιουλίου.

Σημειώνεται πως τα hedge funds έχουν μηνύσει την Αργεντινή για την αναδιάρθρωση χρέους το 2005 και το 2010, ζητώντας την πλήρη αποπληρωμή των ομολόγων τους. Νωρίτερα το 2014 δικαστήριο των ΗΠΑ επικύρωσε απόφαση του 2012, σύμφωνα με την οποία η Αργεντινή δεν μπορεί να συνεχίσει την εξυπηρέτηση των κουπονιών των αναδιαρθρωμένων ομολόγων, αν δεν αποπληρώσει πρώτα τα hedge funds.

To δικαστήριο πάγωσε στα τέλη Ιουνίου δόση 539 εκατ. δολαρίων που κατέβαλε η Αργεντινή σε αμερικάνικη τράπεζα, εμποδίζοντας την πληρωμή των κατόχων των αναδιαρθρωμένων ομολόγων.

Όπως μεταδίδει η WSJ, η συνάντηση μετατέθηκε για το απόγευμα της Πέμπτης, ύστερα από ειδοποίηση της κυβέρνησης της Αργεντινής πως οι εκπρόσωποι της χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να φτάσουν στην Νέα Υόρκη.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Χόρχε Καπιτάνιτς, ανέφερε την Τετάρτη πως η Αργεντινή στέλνει κλιμάκιο του υπουργείου Οικονομικών για να συναντηθεί με τον ειδικό διαμεσολαβητή, Ντάνιελ Πόλακ.

Η χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει διορία μέχρι την επόμενη Τετάρτη για να αποπληρώσει τους ομολογιούχους ή να διακινδυνεύσει μια νέα χρεοκοπία, τη δεύτερη μετά το 2002

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v