Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Apple: Αύξηση 12,3% στα κέρδη τριμήνου

Η Apple ανακοίνωσε κέρδη 7,75 δισ. δολαρίων και πωλήσεις 37,4 δισ. δολαρίων για το γ' τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης.

Apple: Αύξηση 12,3% στα κέρδη τριμήνου

Κέρδη υψηλότερα του αναμενόμενου, αλλά απογοητευτικές πωλήσεις, ανακοίνωσε για το γ' τρίμηνο η Apple.

Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις της εταιρείας ενισχύθηκαν κατά 6% στο τρίμηνο που έληξε τον Ιούνιο και διαμορφώθηκαν στα 37,4 δισ. δολάρια, έναντι των 38 δισ. δολαρίων που προέβλεπε η Wall Street.

Τα κέρδη της εταιρείας ενισχύθηκαν κατά 12,3% στα 7,75 δισ. δολάρια, έναντι των 6,9 δισ. δολαρίων το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους και έναντι των 7,49 δισ. που ανέμεναν οι αναλυτές.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι πούλησε 35,2 εκατ. iPhones το τρίμηνο, μέγεθος αυξημένο κατά 12,7% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Οι αναλυτές περίμεναν οι πωλήσεις να φτάσουν τα 35,9 εκατ. iPhones. Αντιθέτως, οι πωλήσεις συσκευών iPad υποχώρησαν για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο στις 13,28 εκατ. μονάδες από 14,6 εκατ. μονάδες ένα χρόνο νωρίτερα, χάνοντας την εκτίμηση των αναλυτών για 14,4 εκατ. μονάδες.

"Είμαστε ενθουσιασμένοι με τα αποτελέσματα", σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Tim Cook σε συνέντευξη στην Wall Street Journal. Όπως διευκρίνισε η ζήτηση στα iPhones ήταν ιδιαίτερα ισχυρή σε Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία και Κίνα, με τις πωλήσεις να σημειώνουν άνοδο 55%.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v