Boυλγαρία: Το Ομάν ετοιμάζει σχέδιο διάσωσης για Corpbank

Ο Βούλγαρος υπουργός Οικονομικών, Πέταρ Τσομπάνοφ, συνομίλησε την περασμένη εβδομάδα με τον επικεφαλής του κρατικού ταμείου του Ομάν, SFRG, για το ενδεχόμενο διάσωσης της τράπεζας.

Boυλγαρία: Το Ομάν ετοιμάζει σχέδιο διάσωσης για Corpbank

Κρατικό επενδυτικό ταμείο του Ομάν και άλλοι μέτοχοι της Corpbank επιδιώκουν την σταθεροποίησης της βουλγαρικής τράπεζας και ευελπιστούν πως θα έχει συγκροτηθεί ένα αξιόπιστο σχέδιο τους επόμενους τρεις μήνες, ανέφερε πηγή του ταμείου στο Reuters.

Ο Βούλγαρος υπουργός Οικονομικών, Πέταρ Τσομπάνοφ, συνομίλησε την περασμένη εβδομάδα με τον επικεφαλής του κρατικού ταμείου του Ομάν, SFRG, για το ενδεχόμενο παροχής βοήθειας.

«Οι Βούλγαροι έχουν συμφωνήσει να συνεργαστούν με τους μετόχους για την παροχή ενός αξιόπιστου σχεδίου εντός τριών μηνών, ως εναλλακτική στη λύση της κρατικοποίησης» σημείωσε η πηγή.

Το κρατικό ταμείο του Ομάν κατέχει μερίδιο 30% στην βουλγαρική τράπεζα από το 2009.

Η βουλγαρική τράπεζα πέρασε στον έλεγχο της κεντρικής τράπεζας της Βουλγαρίας τον Ιούνιο, μετά από μαζική φυγή καταθέσεων. Μετά από έρευνα που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι οι δραστηριότητες της τράπεζας δεν συμβαδίζουν με τον νόμο.

Η πηγή του SGRF υποστήριξε πως οποιαδήποτε λύση στα προβλήματα της Corpbank δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι το Ομάν θα επενδύσει περισσότερα χρήματα στην τράπεζα. Αντίθετα, τόνισε, στις προτάσεις περιλαμβάνεται η απομείωση του μεριδίου του μεγαλομετόχου Τσβετάν Βασίλεφ μέσω κεφαλαίων από άλλους ξένους επενδυτές.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v