Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

M. Stanley: Διόρθωση έως 15% σε ευρωαγορές

Το σημείο κορυφής τους είναι πιθανόν να έχουν ήδη συναντήσει οι Ευρωπαϊκές Αγορές επισημαίνει η Morgan Stanley σε έκθεσή της European Strategy με ημερομηνία 28 Φεβρουαρίου. Είναι πιθανό, επισημαίνει ο οίκος, η πτώση των ευρωαγορών να φτάσει και το 15%.

M. Stanley: Διόρθωση έως 15% σε ευρωαγορές
Το σημείο κορυφής τους είναι πιθανόν να έχουν ήδη συναντήσει οι Ευρωπαϊκές Αγορές επισημαίνει η Morgan Stanley σε έκθεσή της European Strategy με ημερομηνία 28 Φεβρουαρίου.

Όπως επισημαίνει ο οίκος, είναι πιθανό η παρούσα φάση κάμψης να είναι πιο επίμονη από αυτή του περασμένου Μαΐου- Ιουνίου και να σημάνει την έως και 15% πτώση των ευρωαγορών.

Αντίθετα με την πρόσφατη έκθεση Global Strategy της UBS, η Morgan Stanley δηλώνει ότι προτιμά το ρευστό για το πρώτο εξάμηνο, αν και δεν σπεύδει να κηρύξει ”το τέλος της bull market”.

Οι εκτιμήσεις του οίκου για το ιδανικό του χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνουν τη σύσταση ”overweight” για το ρευστό, ”neutral” για τις μετοχές και ”underweight” για τα ομόλογα.

Όπως αναφέρει, συνιστά long θέσεις σε εταιρίες υψηλής κεφαλαιοποίησης, short σε αυτές της μικρής, ενώ σε κλαδικό επίπεδο προτιμά επιχειρήσεις πετρελαίου, τηλεπικοινωνίες και φαρμακευτικές. Ο οίκος δηλώνει ”πωλητής” χρηματοοικονομικών τίτλων και τίτλων που εμφανίζουν ευαισθησία στις επιτοκιακές μεταβολές.

Οι αναλυτές του οίκου έχουν τρεις λόγους για να είναι επιφυλακτικοί: τις τεχνικές ενδείξεις που δίνουν σινιάλα πώλησης, τις μακροοικονομικές ανησυχίες που σχετίζονται με τα υψηλότερα επιτόκια, τον πληθωρισμό και την ανάπτυξη και την πρόσφατη μεταβολή του κλίματος από ”αισιόδοξο” σε ”άκρατα αισιόδοξο”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v