Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΝΤ: Αυξάνει προβλέψεις για το ΑΕΠ της Γερμανίας

Το ΔΝΤ αναμένει η γερμανική οικονομία να αναπτυχθεί με ρυθμό 1,9% το 2014, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 1,7%. Συστάσεις για τόνωση των δημόσιων επενδύσεων σε τομείς όπως οι υποδομές μεταφορών και η εκπαίδευση.

ΔΝΤ: Αυξάνει προβλέψεις για το ΑΕΠ της Γερμανίας

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αύξησε τις προβλέψεις του για το ΑΕΠ της Γερμανίας, ενώ επανέλαβε την έκκληση στην ισχυρότερη οικονομία της Ευρώπης να ενισχύσει τις δημόσιες επενδύσεις για να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη και να στηρίξει την ευρωζώνη. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, το ΔΝΤ ανέφερε σε έκθεση που δημοσίευε τη Δευτέρα ότι αναμένει η γερμανική οικονομία να αναπτυχθεί με ρυθμό 1,9% το 2014, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 1,7%. Για το 2015, αύξησε την πρόβλεψη στο 1,7% από 1,6% προηγουμένως. 

Το Ταμείο ενώ επαινεί το Βερολίνο για την πειθαρχημένη δημοσιονομική πολιτική και την δέσμευση στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, τονίζει στην έκθεση του πως η Γερμανία πρέπει να ενισχύσει τις δημόσιες επενδύσεις. Η Γερμανία μπορεί να επενδύσει ως και 0,5% του ΑΕΠ επιπλέον σε ετήσια βάση για την επόμενη τετραετία, χωρίς να παραβιάσει τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε. 

«Η πλειοψηφία των ελεγκτών ζήτησε από τις αρχές να χρησιμοποιήσουν το διαθέσιμο περιθώριο για να τονώσουν τις δημόσιες επενδύσεις σε σχέδια με πραγματική οικονομική αξία, ειδικά στις υποδομές μεταφορών και στην εκπαίδευση» αναφέρεται στην έκθεση του ΔΝΤ. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v