Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρωσία: Περνά στην «αντεπίθεση» για τις κυρώσεις

"Ανταποδοτικά μέτρα" μετά και τις νέες κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ κατά της Ρωσίας, ετοιμάζει η Μόσχα. Μεταξύ αυτών, η απαγόρευση βίζας σε ορισμένους αμερικανούς πολίτες.

Ρωσία: Περνά στην «αντεπίθεση» για τις κυρώσεις

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ανταπαντήσει στις πρόσφατες κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ για το θέμα της Ουκρανίας, απαγορεύοντας την είσοδο σε αρκετούς αμερικανούς πολίτες.

«Οπωσδήποτε θα ληφθούν ανταποδοτικά μέτρα. Πρώτ' απ' όλα, θα απαγορευτεί σε παρόμοιο αριθμό Αμερικανών να εισέλθουν (στη Ρωσία)», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Αλεξάντερ Λουκασέβιτς, όπως μετέδωσε το Reuters.

Την Τετάρτη, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, για το ζήτημα της Ουκρανίας, ενώ η επιβολή επιπλέον κυρώσεων αποτέλεσε το θέμα συζήτησης και της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

Σημειώνεται ότι στις αρχές Μαρτίου η Ουάσινγκτον είχε επιβάλει κυρώσεις σε 19 οντότητες και 52 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και μέλη του στενού κύκλου τουρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ η ΕΕ είχε ως τώρα απαγορεύσει την έκδοση θεωρήσεων εισόδου και είχε παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία περισσοτέρων από 70 προσωπικοτήτων, Ρώσων και Ουκρανών.

Πάντως, στην περίπτωση που κριθεί ότι η Ρωσία φέρει ευθύνη για την κατάρριψη του αεροσκάφους των Μαλαισιανών Γραμμών στην Ουκρανία, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν και άλλα μέτρα, όπως άλλωστε φάνηκε από την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθες ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα με την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v