Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αργεντινή: Κέρδη για τα ομόλογα

Τα ομόλογα της Αργεντινής λήξης 2033 σημείωσαν άνοδο 0,90 σεντς στα 88,09 σεντς το δολάριο. Η απόδοση υποχώρησε 0,13% στο 9,84%.

Αργεντινή: Κέρδη για τα ομόλογα

Ανοδικά κινούνται οι τιμές των ομολόγων της Αργεντινής για πρώτη φορά αυτήν την εβδομάδα, μετά από πληροφορίες ότι τα hedge funds που έχουν μηνύσει την χώρα δέχονται να ανασταλεί η εκτέλεση της δικαστικής απόφασης που εμποδίζει την πληρωμή των αναδιαρθρωμένων ομολόγων.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το 2014, δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάσισε ότι η κυβέρνηση της Αργεντινής δεν μπορεί να αποπληρώσει τα κουπόνια των αναδιαρθρωμένων ομολόγων, αν δεν αποζημιώσει πρώτα τα funds που ζητούν την πλήρη αποπληρωμή των ομολόγων τους. Το Μπουένος Άιρες έχει διορία ως τις 30 Ιουλίου να καταβάλει το ποσό του 1,3 δισ. δολαρίων στα κερδοσκοπικά κεφάλαια που το 2005 και το 2010 αρνήθηκαν το "κούρεμα" του χρέους της Αργεντινής, σε αντίθεση με το 93% των πιστωτών της χώρας.

Όπως μεταδίδει το Βloomberg, τα ομόλογα της Αργεντινής λήξης 2033 σημείωσαν άνοδο 0,90 σεντς στα 88,09 σεντς το δολάριο. Η απόδοση υποχώρησε 0,13% στο 9,84%.

Τα ομόλογα της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας της Αργεντινής αντέστρεψαν την Παρασκευή τις αρχικές απώλειες, μετά την πληροφορία που μετέδωσε η ιστοσελίδα Infobae ότι τα hedge funds που έχουν μηνύσει τη χώρα μπορεί να ζητήσουν από Αμερικανό δικαστή να αναστείλει για 24 ώρες την απόφαση και να επιτρέψει στην κυβέρνηση της χώρας να αποπληρώσει τους κατόχους των αναδιαρθρωμένων ομολόγων.

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης της Αργεντινής έχουν ζητήσει την προσωρινή αναστολή της απόφασης, ώστε να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις με τα funds χωρίς να κηρυχθεί χρεοκοπία.

«Οι επενδυτές το βλέπουν σαν κάτι θετικό γιατί σημαίνει πως βρισκόμαστε πιο κοντά σε μια λύση» ανέφερε ο CEO του Torino Capital στο Infobae.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Αργεντινής αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο. Ο εκπρόσωπος του Elliot Management, Stephen Spruiell, αρνήθηκε να απαντήσει σε mail του Bloomberg.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v