Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Schaeuble: H EE πρέπει να εστιάσει στην ανταγωνιστικότητα

Ο Wolfganf Schaeuble επισήμανε ότι η νομισματική πολιτική μπορεί να δώσει στις κυβερνήσεις χρόνο για να εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις, αλλά δεν μπορεί να επιτύχει τα πάντα.

Schaeuble: H EE πρέπει να εστιάσει στην ανταγωνιστικότητα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να επικεντρωθεί στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας της αντί για την συναλλαγματική ισοτιμία του ευρώ, δήλωσε την Παρασκευή ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Schaeuble πρόσθεσε ότι η νομισματική πολιτική μπορεί να δώσει στις κυβερνήσεις χρόνο για να εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις, αλλά δεν μπορεί να επιτύχει τα πάντα.

Σε συνέδριο στο Παρίσι, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι «πρέπει να εστιάσουμε στο αν η ευρωπαϊκή οικονομία είναι ανταγωνιστική και μετά θα έχουμε την κατάλληλη συναλλαγματική ισοτιμία».

Σημειώνεται πως η γαλλική κυβέρνηση έχει επανειλημμένα διαμαρτυρηθεί για το ύψους της συναλλαγματικής οικονομίας του ευρώ και έχει ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική τράπεζα να κάνουν κάτι για να την υποτιμήσουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v