Liberty: Απέκτησε το 6,4% του βρετανικού ITV

Η Liberty Global ανέφερε πως δεν σχεδιάζει να προχωρήσει σε μια πλήρη εξαγορά αυτήν την στιγμή. Άλμα 10% σημείωσε η μετοχή του ITV στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Liberty: Απέκτησε το 6,4% του βρετανικού ITV

Η Liberty Global του δισεκατομμυριούχου John Malone απέκτησε μερίδιο στο βρετανικό τηλεοπτικό ITV.

Ειδικότερα, η Liberty Global απέκτησε το 6,4% του ITV από το B Sky B του Rupert Murdoch έναντι 824 εκατ. δολαρίων. Η μετοχή του ITV σημείωσε άλμα 10% στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Η Liberty Global ανέφερε πως δεν σχεδιάζει να προχωρήσει άμεσα σε μια πλήρη εξαγορά.

Η συμφωνία δίνει στην Liberty Global, ιδιοκτήτριας της Virgin Media, μερίδια στα κανάλια ITV, ITV1 και ITV Family και σύμφωνα με το Bloomberg δείχνει μια αλλαγή στρατηγικής προς την απόκτηση δικαιωμάτων σε τηλεοπτικά προγράμματα.

«Είναι δύσκολο να δει κανείς πως αυτό δεν θα ερμηνευτεί ως κάτι άλλο από μια προσπάθεια μελλοντικής εξαγοράς του ITV» σχολίασε αναλυτής της Liberum Capital.

Ο κ. Malone έχει χτίσει μια ευρωπαϊκή τηλεοπτική αυτοκρατορία τα τελευταία χρόνια, ξοδεύοντας περίπου 50 δισ. δολάρια. Τον Ιανουάριο η Liberty Global ήρθε σε συμφωνία για την εξαγορά της ολλανδικής εταιρεία καλωδιακής τηλεόρασης Ziggo NV. Σύμφωνα με το Bloomberg ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας ενδέχεται να εξετάσει και την βελγική εταιρεία καλωδιακής τηλεόρασης Telenet Group Holding NV, στην οποία η Liberty έχει πλειοψηφικό πακέτο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v