Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισραήλ και Χαμάς διαψεύδουν τη συμφωνία για εκεχειρία

Ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Άβιγκντορ Λίμπερμαν, διέψευσε τη συμφωνία για εκεχειρία. Νέες συγκρούσεις μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς αμέσως μετά την λήξη της πεντάωρης κατάπαυσης πυρός.

Ισραήλ και Χαμάς διαψεύδουν τη συμφωνία για εκεχειρία

Αξιωματούχοι της Χαμάς και του Ισραήλ αρνήθηκαν πως επιτεύχθηκε συμφωνία εκεχειρίας μεταξύ των δύο πλευρών, διαψεύδοντας δημοσιεύματα του AFP και του ΒΒC.

Την Πέμπτη αξιωματούχος δήλωσε στο AFP ότι το Ισραήλ και η Χαμάς «έχουν συμφωνήσει σε εκεχειρία η οποία θα ξεκινήσει από αύριο».

Λίγο αργότερα ωστόσο, αξιωματούχος της Χαμάς δήλωσε στο ΑFP, πως δεν έχει επιτευχθεί καμία συμφωνία. «Η είδηση πως έχει επιτευχθεί συμφωνία είναι αναληθής. Συνεχίζονται οι προσπάθειες αλλά δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία» ανέφερε ο εκπρόσωπος της Χαμάς, Σαμί Αμπού Ζούχρι.

Την είδηση διέψευσε λίγο αργότερα και ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Άβιγκντορ Λίμπερμαν. Όπως μεταδίδει η Telegraph, ο κ. Λίμπερμαν ανέφερε πως το Ισραήλ και η Χαμάς εξετάζουν ακόμα την πρόταση της Αιγύπτου.

Εν τω μεταξύ, τρεις ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τη Γάζα έπληξε την ισραηλινή πόλη Ασκελόν, λίγη ώρα μετά την πεντάωρη ανακωχή. To Iσραήλ απάντησε στην εκτόξευση ρουκετών με αεροπορικές επιθέσεις στη Βόρεια Γάζα.

Σημειώνεται ότι χθες το Ισραήλ ανακοίνωσε πεντάωρη ανακωχή, για ανθρωπιστικούς λόγους, προειδοποιώντας ωστόσο πως θα την ακυρώσει εάν υπάρξουν εχθροπραξίες από την παλαιστινιακή πλευρά. Η προσωρινή κατάπαυση του πυρός ζητήθηκε από τον ΟΗΕ ώστε να επιτραπεί η μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον παλαιστινιακό θύλακα που κατοικείται από 1,8 εκατ. Παλαιστίνιους που τελούν υπό ισραηλινό αποκλεισμό εδώ και χρόνια. Παρά την εκεχειρία, όμως, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι τρεις ρουκέτες εκτοξεύθηκαν κατά του νοτίου Ισραήλ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v