Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πληροφορίες για συμφωνία ευρείας εκεχειρίας στη Γάζα

Για συμφωνία εκεχειρίας από αύριο έκανε λόγο Iσραηλινός αξιωματούχος, ωστόσο η πληροφορία αυτή δεν επιβεβαιώνεται από τη Χαμάς ούτε από άλλες παλαιστινιακές οργανώσεις.

Πληροφορίες για συμφωνία ευρείας εκεχειρίας στη Γάζα

Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε σήμερα πως υπάρχει συμφωνία για ευρεία εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας, που θα αρχίσει την Παρασκευή, όπως μεταδίδει το Reuters.

Από τη Γάζα δεν υπήρξε άμεση επιβεβαίωση από τη Χαμάς και άλλες παλαιστινιακές οργανώσεις ότι έχουν συμφωνήσει σε δεκαήμερη κατάπαυση πυρός.

«Υπάρχει συμφωνία για εκεχειρία, ξεκινώντας από αύριο. Πιστεύω πως είναι 6 το πρωί» ανέφερε ο αξιωματούχος, που ζήτησε να μην κατονομαστεί. Ο ίδιος σημείωσε πως οι ηγέτες του Ισραήλ ενέκριναν την ανακωχή μετά τις διαπραγματεύσεις που πραγματοποίησε ισραηλινή αντιπροσωπεία στην Αίγυπτο.

Σημειώνεται ότι χθες το Ισραήλ ανακοίνωσε πεντάωρη ανακωχή, για ανθρωπιστικούς λόγους, προειδοποιώντας ωστόσο πως θα την ακυρώσει εάν υπάρξουν εχθροπραξίες από την παλαιστινιακή πλευρά. Η προσωρινή κατάπαυση του πυρός ζητήθηκε από τον ΟΗΕ ώστε να επιτραπεί η μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον παλαιστινιακό θύλακα που κατοικείται από 1,8 εκατ. Παλαιστίνιους που τελούν υπό ισραηλινό αποκλεισμό εδώ και χρόνια. Παρά την εκεχειρία, όμως, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι τρεις ρουκέτες εκτοξεύθηκαν κατά του νοτίου Ισραήλ.

Πριν από την ανακοίνωση του Ισραήλ για την πεντάωρη εκεχειρία, η Χαμάς είχε ενημερώσει και επίσημα την Αίγυπτο ότι δεν κάνε αποδεκτή την πρόταση του Καΐρου για την κήρυξη εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v