Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Weidmann: Η ΕΚΤ «αγόρασε» χρόνο σε κυβερνήσεις

Η ΕΚΤ αγόρασε στις κυβερνήσεις χρόνο για να εφαρμόσουν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να προχωρήσουν στην προσαρμογή των προϋπολογισμών τους, δήλωσε σε συνέντευξη του στην Die Welt o Jens Weidmann.

Weidmann: Η ΕΚΤ «αγόρασε» χρόνο σε κυβερνήσεις

Η κρίση χρέους της ευρωζώνης μπορεί να αναζωπυρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, αν τα κράτη μέλη δεν χρησιμοποιήσουν το χρόνο που τους έχει δώσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για να μεταρρυθμίσουν τις οικονομίες τους, προειδοποίησε την Τετάρτη ο επικεφαλής της Bundesbank, Jens Weidmann.

«Η ΕΚΤ αγόρασε στις κυβερνήσεις χρόνο για να εφαρμόσουν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να προχωρήσουν στην προσαρμογή των προϋπολογισμών τους, πολλές φορές χαλαρώνοντας τα όρια της δικαιοδοσίας της» ανέφερε ο κ. Weidmann στη γερμανική Die Welt.

«Αν δεν χρησιμοποιηθεί και αυτή τη φορά, η κρίση χρέους μπορεί να αναζωπυρωθεί σύντομα» σημείωσε ο κ. Weidmann.

Ο κ. Weidmann εκτός από επικεφαλής της γερμανικής κεντρικής τράπεζας είναι και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ.

Σε συνέντευξη που είχε δώσει στις 13 Ιουλίου στην Welt am Sonntag, ο ίδιος είχε επισημάνει πως τα έκτακτα μέτρα της ΕΚΤ αυξάνουν τον κίνδυνο χαλάρωσης των μεταρρυθμίσεων από την πλευρά των κυβερνήσεων.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v