Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Aργεντινή: «Τελειώνει ο χρόνος» προειδοποιούν τα funds

Η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής έχει διορία ως τις 30 Ιουλίου να συμφωνήσει με τα funds που διεκδικούν την πλήρη αποπληρωμή των ομολόγων τους.

Aργεντινή: «Τελειώνει ο χρόνος» προειδοποιούν τα funds

Η Αργεντινή δεν έχει πολύ χρόνο για να καταλήξει σε συμφωνία με τους πιστωτές και την αποφυγή μιας νέας χρεοκοπίας, ανέφεραν την Τετάρτη εκπρόσωποι των αμερικάνικων hedge funds που έχουν μηνύσει τη χώρα.

Η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής έχει διορία ως τις 30 Ιουλίου να συμφωνήσει με τα funds που διεκδικούν την πλήρη αποπληρωμή των ομολόγων τους. Ωστόσο την Τρίτη κυβερνητικές πηγές ανέφεραν στο Reuters πως δεν θα γίνουν συναντήσεις με τον ειδικό μεσολαβητή αυτήν την εβδομάδα, εγείροντας ερωτήματα για τις προθέσεις της κυβέρνησης της χώρας.

Σημειώνεται ότι τα funds που έχουν μηνύσει την Αργεντινή, αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στις αναδιαρθρώσεις χρέους το 2005 και το 2010. Αμερικάνικο δικαστήριο αποφάσισε ότι η χώρα της Λατινικής Αμερικής δεν μπορεί να αποπληρώσει τους υπόλοιπους πιστωτές αν δεν αποζημιώσει πρώτα τα funds.

Την Παρασκευή εκπρόσωποι της Αργεντινής και των funds συναντήθηκαν ξεχωριστά με τον μεσολαβητή Ντάνιελ Πόλακ, αλλά δεν υπήρξαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για περαιτέρω διαπραγματεύσεις.

«Ο χρόνος τελειώνει για την Αργεντινή» αναφέρει σε ανακοίνωση της η American Task Force Argentina στην εφημερίδα της χώρας El Cronista, προσθέτοντας ότι «μια χρεοκοπία δεν είναι πολιτικό παιχνίδι». «Είναι ώρα για την Αργεντινή να απαιτήσει από τους ηγέτες της να συμπεριφερθούν με σοβαρό και υπεύθυνο τρόπο για να σώσουν τη χώρα από χρεοκοπία» τονίζουν οι εκπρόσωποι των αμερικάνικων funds.

Eν τω μεταξύ, ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των ομολόγων, οι οποίες κινούνται αντίστροφα από την τιμή, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες των επενδυτών για ενδεχόμενη χρεοκοπία. Η απόδοση του ομολόγου λήξης 2033 σκαρφάλωσε στο 9,83%, από 9% στις αρχές του μήνα.

Η απόδοση του ομολόγου λήξης 2033. Πηγή Financial Times

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v