GTECH : Deal 6,4 δισ. δολ. για την εξαγορά της ΙGT

Ηγετική θέση σε όλα τα τμήματα της αγοράς παιγνίων αποκτά η GTECH με την εξαγορά της αμερικανικής International Game Technology.

GTECH : Deal 6,4 δισ. δολ. για την εξαγορά της ΙGT

Η ιταλική εταιρεία GTECH κέρδισε τελικά τη μάχη για την εξαγορά της International Game Technology. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, η συμφωνία αγγίζει τα 4,7 δισ. και είναι συνδυασμός μετρητών και ανταλλαγής μετοχών. Εάν συνεκτιμηθούν και τα χρέη του 1,7 δισ. δολ., τότε το ύψος της συμφωνίας ανέρχεται στα 6,4 δισ. δολ. Η IGT, με έδρα στο Λας Βέγκας, κατασκευάζει δημοφιλείς παιχνιδομηχανές.

Η ιταλική GTECH, γνωστή ως Lottomatica μέχρι πριν από έναν χρόνο, δραστηριοποιείται στον τομέα των τυχερών παιχνιδιών, καθώς και στον τομέα των υπηρεσιών αυτόματων πληρωμών σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι μάλιστα στρατηγικός συνεργάτης του ΟΠΑΠ και πάροχος του κεντρικού πληροφορικού συστήματος των παιγνιομηχανημάτων (VLTs), μετά τη συνεργασία των δύο εταιρειών στο online στοίχημα.

«Η νέα εταιρεία θα έχει ηγετική θέση σε όλα τα τμήματα της αγοράς παιγνίων» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της GTECH, Marco Sala, ο οποίος θα είναι διευθύνων σύμβουλος και της νέας εταιρείας. Η μετοχή θα είναι διαπραγματεύσιμη μόνο στο New York Stock Exchange.

Η GTECH δήλωσε ότι θα χρηματοδοτήσει την εξαγορά εν μέρει με τη ρευστότητα που διαθέτει και εν μέρει με νέο δανεισμό. Δήλωσε επίσης ότι έχει δεσμευτικές συμφωνίες ύψους 10,7 δισ. δολ. από τις Credit Suisse, Barclays και Citigroup για τη χρηματοδότηση του deal.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v