Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάτω από τα $100 υποχωρεί το πετρέλαιο στη Ν.Υόρκη

Το συμβόλαιο Αυγούστου της ποικιλίας WTI στο New York Mercantile Exchange πέφτει 1,12% στα 99,78 δολ. ανά βαρέλι. Το ανάλογο συμβόλαιο του Brent στο ICE του Λονδίνου υποχωρεί 1,3% στα 105,64 δολ. ανά βαρέλι.

Κάτω από τα $100 υποχωρεί το πετρέλαιο στη Ν.Υόρκη

Συνεχίζονται οι αθρόες πωλήσεις στην αγορά πετρελαίου και το χρηματιστηριακό συμβόλαιο της αμερικανικής ποικιλίας διολισθαίνει κατω από τα $100 ανά βαρέλι για πρώτη φορά από τον Μάιο, ενώ το Brent στο Λονδίνο κινείται σε χαμηλό τριών μηνών.

Το συμβόλαιο Αυγούστου της ποικιλίας WTI στο New York Mercantile Exchange υποχωρεί 1,12% στα 99,78 δολ. ανά βαρέλι. Το ανάλογο συμβόλαιο του Brent στο ICE του Λονδίνου υποχωρεί 1,3% στα 105,64 δολ. ανά βαρέλι.

Αναλυτές αναφέρουν ότι η πτώση οφείλεται στην μείωση των φόβων για προβλήματα στην παροχή από το Ιράκ καθώς και την προοπτική ανάκαμψης των εξαγωγών από την Λιβύη.

Οι φόβοι για το Ιράκ καθώς και η κρίση στην Ουκρανία, είχαν ανεβάσει το γεωπολιτικό risk premium του πετρελαίου και τις τιμές των WTI και Brent σε υψηλά εννέα μηνών τον περασμένο μήνα.

Την ίδια ώρα, όπως τονίζουν οι παρατηρητές, όλοι μεγάλοι πετρελαϊκοί θεσμοί (OPEC, IEA και η αμερικανική EIA) έχουν υποβαθμίσει τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη της πετρελαϊκής ζήτησης φέτος.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v